כפורום מתפתח ופעיל ועקב בקשתו של אחד המשתמשים החלטתי לפתוח נושא זה עם תופעות הלואי הידועות לי שנתחיל ?
אווקי דבר ראשון לכל המעשנים המתחילים ולחלק מהותקים גם
יש תופעה שנקראת סחרחורת כארבעים אחוז מהאוכלוסייה סובלים מסחרחורת אחוז קטן מהם הוא בקרב המעשנים והשאר עקב בעיות רפאיות, הסחרחורת נגרמת עקב מספר סיבות השכיח ביותר הוא גירויי המערכת הוסטיבולרית שבאוזן הפנימית תופעות נוספות שקשורות בגירויה של המערכת הוסטיבולרית מתבטאות באי יציבות ואיבוד שיווי משקל וכן בקושי במיקוד ראיה בפרט באובייקטים שבתנועה. כשאתה מעשן מתחיל ולא מנוסה החומר שאתה מעשן במקרה זה טבק לנרגילה גורם עם חלק מהמרכיבים שלו לגירוי האוזן הפנימית מכייון שלפני זה המעשן לא היה מורגל למרכיבים והתנסות מהפעם הראשונה גורמת לגירוי שמוביל לסחרחורות איבוד שיווי משקל ועיוותי ראיה.
התופעה השניה והשכיחה לא פחות היא כאבי הראש ישנם סוגים שונים של כאבי ראש. השכיחים ביותר הם : כיווץ שריר המוח או מתח כאב זה בא לידי ביטוי על ידי כאב עמום במצח, מעל האוזניים או מאחורי הראש. כאב זה מגיע כשיש מתח שרירי בפנים, צוואר או ראש
כאשר אדם ממוצע לא מורגל לעישון החומרים שנמצאים בטבק והעשן שעובק בריאות משחררים חומר ששולח תאיו אלקטרומגנטים לתאי המוח ומכווץ את שרירי המוח וגורם מתח ענק בגוף האדם הסימפטומים ל כאב ראש
כאב ראש המתבטא ב:
• כאב עמום, לוחץ
• הכאב חמור בקרקפת, רקות, מאחורי הצוואר
• הכאב לא נמצא בצד אחד של הראש
• מרגיש כמו טבעת לוחצת מסביב לראש
• קורה חד פעמית או באופן קבוע כל יום
• מחמיר בזמן מתח, עייפות, רעש
תופעה שנמצאת אצל כל המעשנים כמחצית מהעולם הם אנשים מעשנים בין אם זה סיגריות נרגילה וכ'ו בעת לקיחת שאכטה המעשן שואף הרבה גורמים מזיקים שנמצאים לא רק בסיגריה\טבק אלה גם בעשן שהוא שואף העשן כולל את החומרים המסוכנים וחודר לראיות
בעת עישון מרבי ומתמיד הראיות מתחילות להיחלש
העשן נשמר בריאות ואם הוא הצטבר בכמות גדולה הוא לא יפוג לבדו
כיום יש ניתוחים מיוחדים לניקוי הריאות
העשן לא רק סותם את הריאות אלה גם משחיר את הריאות בעת צילום רנטגן מיוחד אפשר לראות את ראותין של בן אדם מעשן ולראות שהם "צבועות" בשחור
אדם מעשן
אדם שלא מעשן
אני מניח שאתם רואים את ההבדל
לא רק שהריאות משחירות אלה גם בטרם עת מאבדות את יכולת התפקוד
גורמות לקשיי נשימה ושיעול רב
התופעות בעת הפסקת עישון :
כאבי ראש וסחרחורות המפורטים הנ"ל
זהו זה התופעות הידועות לי השקעתי מלא !!!!
אז תגיבו ותגידו איזה עוד תופעות לואי אתם מכירים ואני יוסיך זאת לנושא זה !
© Satla - Zone - Icon ©