ראוטר (router) הוא בעצם מכשיר שמפצל את האינטרנט לשאר המחשבים בבית.
היום זה כבר די סטנדרטי שמודם מגיע עם ראוטר ביחד, בתור מכשיר אחד, אבל המדריך הזה הוא למי שעדיין נימצא בתקופת האבן, כמוני, ומשתמש במכשירי old school עתיקים.
למה לי להצפין את הראוטר שלי?
כשיש לכם ראוטר בבית, הוא לא רק מפצל את האינטרנט לכל המחשבים דרך כבל רשת רגיל, הוא גם נותן לאנשים עם כרטיס אינטרנט אלחוטי להתחבר לרשת שלכם.
למה שיפריע לכם אם מישהו מתחבר לאינטרנט שלכם?
חוץ מהעובדה שאתם אלה שמשלמים על האינטרנט ויודעים את העובדה שאיזה אוכל חינם יושב לכם על הרשת אי שם באזור יש גם את העובדה שזה מאט את תפקוד האינטרנט כי מן הסתם כשאני אומר שהוא מפצל, אני מיתכוון שהוא גם מפצל את המהירות לכל המחשבים שמחוברים אליו, גם אם זה אלחוטי.
ככל שיש יותר מחשבים שמחוברים כך המהירות מתפצלת ליותר חלקים.
העובדה הזאת יכולה להאט את כל האינטרנט שלכם, בייחוד אם מי שמחובר אליכם מוריד משהו.
לכל אתר שתנסו להיכנס זה יקח יותר זמן וכל הורדה שתנסו להוריד תיקח יותר זמן כי המהירות מתפצלת.
במשחקי רשת הדבר הזה פשוט קריטי! אם מישהו מחובר אליכם, מספיק שהוא סתם גולש באינטרנט, בודק דואר או קורא חדשות והפינג (ping) שלכם יעלה.
מקווה שאתם יודעים מה זה פינג כי אני לא מיתכוון להסביר גם את זה.
למדריך עצמו:
לכל ראוטר יש כתובת משלו, בדרך כלל החברה שמכרה לכם את הראוטר קובעת את הכתובת שבא לה כך שאם קניתם ראוטר מנטוויז'ן לדוגמא, הכתובת שלו תהייה שונה מכתובת ראוטר שהגיע מבזק.
תיכנסו לדפדפן אינטרנט כלשהו (Internet Explorer, Google Chorme, Firefox וכו') ורישמו בכתובת למעלה את כתובת הראוטר שלכם (לא חובה להיות מחוברים לרשת אפילו, העיקר שהראוטר יהייה מחובר למחשב).
*אם אתם לא יודיעם מאיפה הגיע הראוטר שלכם, פשווט תהפכו אותו ותימצאו שם מדבקה של המפיץ (בזק, נטוויז'ן וכו').
כתובת הראוטר של בזק היא:
10.0.0.138 - לא נדבק, קיבלתי את זה דרך הטלפון רק בשביל המדריך ואני חושב שנפלתי על אחת סתומה, תנסו בכל זאת ואם למישהו יש כתובת אחרת שירשום ואני אערוך.
כתובת הראוטר של נטוויז'ן היא:
192.168.123.254 - ניבדק ועובד.
*כדי למצוא את הכתובת של הראוטר שלכם מחברות אחרות תיכנסו להתחל->הפעלה->הקלידו "ipconfig" וליחצו אנטר.
Start->Run->type "ipconfig" and press enter
כתובת הראוטר היא "deafault getaway".
לאחר שנכנסתם לאתר של הראוטר אתם תיראו למעלה בצד ימין תיבה לבנה וריקה.
רישמו בתיבה "admin" (בלי הגרשיים) ואנטר \ Login.
בחלון הראשון שזה יכניס אתכם אליו, אתם תיראו כפתור בערך באמצע המסך שרשום עליו "Clients List", ליחצו עליו.
אם אתם רואים את הרשימה ריקה, וואלה טוב לכם, שיהייה לכם בכיף.
אם אתם רואים אותה כמו שאני ראיתי אותה או יותר גרוע:
אני יודע שאתם מתעצבנים עכשיו, במיוחד אם יש לכם שמונה אוכלי חינם כמו שהיו לי או יותר!
אני מבקש מכם להירגע ולהמשיך לקרוא את המדריך כדי שתוכלו לנתק את הטפילים בעוד מספר דקות.
התחילו בכך שתסמנו את כל המחשבים שרשומים שם ואז תילחצו על הכפתור "Delete".
ניתקתם להם בפרצוף!
למעלה יש לכם מן לשוניות כאלו, ליחצו על הלשונית "Basic Settings".
עכשיו מופיע לכם בצד שמאל תפריט נוסף, ליחצו על Wireless.
ב-"Security" כניראה מסומן לכם "Disable" שאותו אתם צריכים לשנות ל-"WEP".
לאחר שסימנתם את WEP התיבות האפורות למטה ניפתחו בפניכם ומה שאתם צריכים לעשות הוא להכניס סיסמא בת עשר ספרות בתיבה הראשונה (Wep Key 1), ללחוץ על הכפתור "Save" ואחרי שלחצתם עליו יופיע לכם כפתור חדש בשם "Reboot" (אתחול), ליחצו גם עליו.
רוב הדפדפנים שואלים משהו כמו "האם אתם בטוחים שברצונכם לאתחל עכשיו?" ודברים כאלה, ליחצו על כן או "Yes".
Restarting
Wait a moment to reconnect...
הראוטר יאתחל את עצמו מחדש כראוטר מוצפן שהגישה אליו מותנת בסיסמא בת עשר ספרות.
תהנו.
אני בחור שמקבל ביקורת בונה באופן חיובי, אם יש לכם משהו להוסיף או משהו שלא אהבתם חוץ מהחפירה שלי ל"פחות מבינים" אתם מוזמנים לשפוך את הלב בצורה תרבותית.
מילות מפתח:
Level One Router encoding | Level 1 Router encoding | Level One Router encrypting | Level 1 Router encrypting |
הצפנת ראוטר | אבטחת ראוטר | איך להצפין את הראוטר | ראוטר | ראוטר לבל 1 | אבטחת אינטרנט | אינטרנט אלחוטי