%D7%94%D7%93%D7%92+%D7%A0%D7%97%D7%A9++-+%D7%A2%D7%95%D7%93+%D7%90%D7%97+%D7%90%D7%97%D7%93.jpg
הדג נחש מביאים אותה בשיר הטפה חינוכי, סינגל ראשון מתוך אלבום חדש שנקרא "6". כהרגלי קראתי תחילה טקסט. ההתחלה טובה: תיאור מעגל הדמים בארצנו. פניה ל"אחי" (סלנג עממי סחבקי יענו – חבר שלי) מהעולם התחתון בשאלה - איך הגעת למצב שאתה קוטל ורוצח חפים מפשע בלי להבחין וגורם לטרגדיות, הורס משפחות. עד כאן – תיאור מצב קשה.
ואז פונים הכותבים להטפה בנוסח "כל עם ישראל די לאלימות" ו"במקום להתחמם נגלה חמימות" ו"אולי הגיעה עת לשאול שאלות/ כמה זמן נוכל כך להמשיך לחיות". באוזני ההטפה נשמעת טרחנית משהו, הסבר "חינוכי" של עומדים בשער. למה להטיף כשהתיאור הקשה בתחילת השיר כבר זועק את זעקתו. אני בעד דוגמה אישית ופחות דרשנות, שלא ממש הועילה לפי מה שמספרת לנו ההסטוריה.מוסיקה: איטית, בין גרוב אפרו קאריבי להיפ הופ. אין כאן משהו אחר פרט לדבר עצמו, לא הפקה מחוללת סערה, לא מנגינה אולטימטיבית, לא מניפולציית סאונד מסעירה. אקוסטית בפתיחה, מעבר לקצבי (ב"אולי העת לשאול שאלות") והשאנן מתרכז במסר, מקבל הרמוניה קולית. פשטות שכזו, פופ נוגה שאינו מבליט את זעקת המטיף, אלא משתתף בצער המצב.
מילות השיר :
עוד אח אחד ירד אל הקבר
מאמא בוכה היא בצעקותשבר
עוד אח אחד ירד אל הקבר
את זעקות אבא שומעים מכל עברבן אדם למה זה ליבך כמו קרח
האם נהנה אתה להיותלרוצח
אוזניים השומעות איומים מפיך
מדוע תדבר כך אני אחיך
כל צד טוען שרקאצלו האמת
ובכל יום שעובר עוד חף מפשע מת
הורג אנשים לא אכפת לך כלל
לירותבבני אדם איך אתה מסוגל
אמא כואבת ועוד ילד יתום
והמדרכה שוב בצבעאדום
החיים חשובים הם ובעלי ערך
רצח והרג זו איננה הדרךעוד אח אחד ירד אל הקבר
מאמא בוכה היא בצעקותשבר
עוד אח אחד ירד אל הקבר
את זעקות אבא שומעים מכל עברילד מה קורה לך איך השתגעת
לאיזה מצב אחי תראההגעת
לא מעניין אותך הכל כבר מותר
בעיניים שלך מבט אפל וקר
תחשוב על העתידועל יום המחר
לנסות ולשנות אף פעם לא מאוחר
כל עם ישראל די לכל האלימות
לארוצה לראות עוד בן אדם שימות
נגלה רחמים נגלה רחמנות
במקום להתחמם נגלהחמימות
כל דם שנשפך מותיר שובל ריקנות
ובעד ארצנו טוב לחיות לא למותעוד אח אחד ירד אל הקבר
מאמא בוכה היא בצעקותשבר
עוד אח אחד ירד אל הקבר
את זעקות אבא שומעים מכל עבראולי הגיעה עת לשאול שאלותכמו כמה זמן נוכל כך להמשיך ולחיותוהאם המלחמה בגבולות מנותקתמהאלימות שאת חיינו משתקתנראה שהמתח פה אף פעם לא נגמרפישי הגדול היה זה שאמרשכולנו שווים בסופו של דבראז מדוע זה את זה נשיב אל עפר
הורדה
http://www.f2h.co.il/5729287997819
http://www.upload-il.com/?d=74E41E484

הירשם כדי להגיב לנושא