אהלן חבר'ה,
ראיתי שיש לנו לא מעט לאגרים בשרת, אז יש לדבר 3 פתרונות שאמורות לפתור את הבעיות הללו.
בכל אופן, ציינתי את שלושת השיטות המוכרות, במידה ואתם לא מודעים אליהן.
מהו בעצם לאג?
לאג הוא עיכוב תקשורתי בין מספר מחשבים. כלומר, בעת העברת מידע ממחשב למחשב ישנו עיכוב וזה נקרא לאג.
במידה וכמות הלאגים שיש לכם נמוכה, תוכלו לשחק בצורה טובה ויציבה. במידה וכמות הלאגים שיש לכם היא גבוהה (מעל ל-200 פינג) המחשב יצור עיכוב תקשורתי ויקשה עליכם לשחק (לעיתים קרובות המשחק יתקע לכם ויביא למצב של קראשים מרובים).
כיצד אני יכול לבדוק האם אני לאגר?
קודם כל, במידה ותעשו טסט / קרב וכד'.. זה ייראה לעין של השחקנים האחרים ואני מאמין שהם יעירו לכם על כך.
הדרך הנוספת היא בדיקת פינג. לחיצה על כפתור "Tab" (

) בזמן המשחק.
מה שיוביל אתכם לתוצאה הבאה -
מהן הסיבות ללאג?
- העברת נותנים דרך טווח תקשורתי - כמו אינטרנט אלחוטי רחוק ממך, מקשה על העברת הנתונים התקשורתי בטווח גבוה.
- מספר נתונים על טווח הרשת שלך - במידה ומספר משתמשים מעבירים מידע ו\או מחוברים אל הרשת שלך, האינטרנט הופך להיות איטי יותר.
- תקשורת אינטרנט נמוכה - במידה ומהירות האינטרנט שלכם נמוכה, הסיכוי שיהיו לאגים הוא גבוה יותר, בשל הסיבה שהנתונים עוברים בצורה איטית יותר. לי באופו אישי יש 10MB, לכן הסיכוי שיהיו לי לאגים עקב הסיבה הזאת הוא כמעט ובלתי אפשרי.
דרך מספר 1 -
- התחל >> הפעלה >> Temp >> מחקו את כל התוכן בתיקיה.
- התחל >> הפעלה >> %Temp% >> מחקו את כל התוכן בתיקיה.
- התחל >> הפעלה >> Prefetch >> מחקו את כל התוכן בתיקיה.
דרך מספר 2 -
- מרבית מכח האינטרנט והמחשב, הולך ליישומים כמו דפדפן, ICQ, מסנג'ר, אובו ותוכנות מסרים אחרות.. לכן עליכם לסגור את התוכנות הללו ולהשאיר את המחשב נקי מהעברת נתונים אחרת. במילים אחרות למקד את העברת הנתונים אך ורק בשרת במקום בעוד נתונים כמו תוכנות המסרים שציינתי. (ניתן להשתמש בתוכנת הסקייפ/TS על מנת ליצור קשר במשחק ביניכם לבין חבריכם - הפינגים הם לא משמעותיים וגבוהים).
- מחיקת היסטוריה מתוכנות המסרים - חלק מן העומס נובע גם מהיסטוריה גבוהה בתוכנות המסרים שלכם, לדוגמה במסנג'ר, כל החומר נשמר במסמך בתיקייה 'מסמכים' וללא ספק, אני עם המסנג'ר שנה, מה שאומר שאני מדבר לא מעט והכל נשמר. לכן יש צורך לבצע גם את הדברים הללו.
- מחיקת היסטוריית דפדפן - אני בטוח שאתם גולשים לא מעט באינטרנט שלכם, כל חיפוש ודף אשר נכנסתם אליו, הכתובת שלו נשמרת באופן אוטומטי בהיסטוריה. במידה ונבצע מחיקת של היסטוריית הדפדפן ובנוסף מחיקת קבציי עוגייה (קוקיז) הדרך יפחית בלאגים.
- וירוסים במחשב - לעיתים יש וירוסים במחשב שמקשים על המחשב לעבוד בצורה טובה וחלקה, לכן יש צורך בתוכנת אנטי וירוס ואחת ליום (מומלץ מאד) להפעיל את תוכנת האנטי וירוס באופו ידני שתבדוק האם יש קובץ וירוס במחשבכם.
דרך מספר 3 -
הורדת התוכנה
CCLeaner - התוכנה מוחקת לכם מהמחשב באופן אוטומטי את הקבצים הלא רצויים במחשב, קבצים שאינם בשימוש, קבצי עוגיות (כמו שציינתי בדרך מס' 2) וכדומה..
להלן קישור להורדת התוכנה בשפה העברית -
http://uploading.com/files/616mmm2e/ccsetup300.exe/
הבאתי לכם את ההורדה בעברית כדי שתוכלו להבין פחות או יותר כיצד להשתמש בה, במידה ויש בעיה / שאלה כיצד לתפעל את התוכנה אתם מוזמנים לפנות אליי בפרטי ואני אשמח להדריך אתכם.
אז כאן נגמר המדריך, אני מקווה שלא נדע עוד מלאגרים חח.
תודה על הקריאה