שלום לכולם!
היום אני יעשה השוואה בין מכשיר הדגל של אפל, אייפון 5, לבין מכשיר הדגל של סמסונג, Samsung Galaxy S3.
אני יעשה את ההשוואה בעזרת קטגוריות ואני אתן ציון מ-1-5 למכשיר.
1) מערכת הפעלה:
אייפון 5-מריץ את מערכת ההפעלה iOS 6.
גלקסי 3-מריץ את מערכת ההפעלה TouchWiz 5.
לסיכום: מאוד קשה להשוות בין מערכות הפעלה שונות לגמרי, וגם היו לי אישית את שני המערכות הפעלה ושתיהן מצוינות, אז אני אצטרך לתת לשתיהן 5.
2) מסך:
אייפון 5-יש לו מסך בגודל 4 אינץ' עם רזולוציה 640*1136.
גלקסי 3-יש לו מסך בגודל 4.8 אינץ' עם רזולוציה 720*1280.
לסיכום: המסך של הגלקסי יותר טוב משל האייפון, אבל יש שיגידו שהוא גדול מידי, שזה חיסרון. אז אני אתן לאייפון-4 ולגלקסי-4.5.
3) מעבד:
אייפון 5-יש לו מעבד של אפל שנקרא A6 (אין הרבה מידע).
גלקסי 3-יש לו מעבד עם 4 ליבות במהירות 1.5GHZ מדגם Qualcomm S4.
לסיכום: אני מתאר לעצמי ששני המעבדים חזקים מאוד, אבל אני חושב ששל הגלקסי קצת יותר, אז אני אתן לאייפון-4 ולגלקסי-5.
4) זיכרון RAM:
אייפון 5-יש לו זיכרון RAM בנפח 1GB.
גלקסי 3-יש לו זיכרון RAM בנפח 2GB.
לסיכום: אני נותן לאייפון-3 ולגלקסי-5.
5) זיכרון:
אייפון 5-ניתן לרכישה ב-3 גירסאות: 16GB, 32GB, 64GB.
גלקסי 3-ניתן לרכישה ב-2 גירסאת: 16GB, 32GB.
לסיכום: לאייפון יש קצת יותר בחירה אז אני נותן לאייפון-5 ולגלקסי-4.
6) מצלמה:
אייפון 5-יש לו מצלמה אחורית באיכות של 8 מגה פיקסל וקדמית באיכות של 1.2 מגה פיקסל.
גלקסי 3-יש לו מצלמה אחורית באיכות של 8 מגה פיקסל וקדמית באיכות של 1.9 מגה פיקסל.
לסיכום: שניהם ממש טובות אבל של הקלקסי קצת יותר, אז אני נותן לאייפון-4.5 ולגלקסי-5.
7) משקל:
אייפון 5-הוא שוקל 112 גרם.
גלקסי 3-הוא שוקל 133 גרם.
לסיכום: ההפרש ביניהם הוא 11 גרם, שזה ממש קצת, אז אני נותן לאייפון-5 ולגלקסי-4.5.
8) סוללה:
אייפון 5-יכול לספק 1140 mAh.
גלקסי 3-יכול לספק 2100 mAh.
לסיכום: הסוללה של הגלקסי חזקה מזאת של האייפון כמעט פי 2! אז אני נאלץ לתת לאייפון-2.5 ולגלקסי-5.
9) זמינות:
אייפון 5-זמין לקנייה ב-2 צבעים: שחור ולבן.
גלקסי 3-זמין לקנייה ב-6 צבעים: כחול, לבן, חום, אדום, שחור ואפור.
לסיכום: מפני שקטגוריה זו לא הכי חשובה, אני אתן לאייפון-4 ולגלקסי-5.
לסיכום:
אייפון 5-יש לו מערכת הפעלה מצוינת, יש לו מסך יותר גדול מה-4S, יש לו מעבד חזק, יש לו מצלמה נהדרת, הוא מאוד קל ויש לו זמינות רבה (מבחינת זיכרון). אך יש לו נפח זיכרון RAM יחסית נמוך והסוללה שלו לא כ"כ חזקה. אחרי הכל הוא קיבל ממני ציון של-37.
גלקסי 3-יש לו מערכת הפעלה מצוינת ומהירה, יש לו מסך ענק, יש לו מעבד מאוד מהיר, יש לו מצלמה טובה, הוא קל, יש לו סוללה מאוד חזקה (סוללה ראשונה מסוגה), ויש לו זמינות מאוד גדולה (מבחינת צבעים). אך יש שאומרים שהמסך שלו גדול מידי. אחרי הכל הוא קיבל ממני ציון של-43.