וולפנשטיין, או הטירה הנאצית בשם היותר מוכר (והעממי) הוא משחק פורץ דרך ששימש השראה להמון משחקים שבאו אחריו.דום אומנם התחיל את המהפכה,אבל וולפנשטיין היווה את השורשים שלה.וולפנשטיין המקורי היה משחק ששילב בין טקטיקה לאקשן,וכלל תרגילי הסחה כגון לבישת בגדי שומרים וסילוק הגופות שלהם מהשטח.יוצרי וולפנשטיין למעשה לא התכוונו ליצור קשר אל המשחק המקורי,ורק בשלבי הפיתוח האחרונים שלו החליטו לקשר בין המשחקים.מה שהתקבל הוא משחק אקשן טהור,בתלת ממד מהפכני לאותה תקופה (92').
במשחק אתם משחקים את B.J Blazkowicz , מרגל בחסות בעלות הברית במלחמת העולם השניה שנלכד בטירה של הרייך השלישי בנסיון לעלות על תוכניות ליצור נשק ביולוגי.משימתו הראשונה היא לברוח מהטירה.יותר מאוחר הוא יחזור לגרמניה כדי לחסל את היטלר,ואפילו את שרידי השלטון הנאצי.
העלילה לא באמת משנה,רק העובדה שהמשחק מתרחש בגרמניה הנאצית מספיקה כדי לאפיין את כל סביבת המשחק.הטירות והמרתפים השונים בנוים מחדרים מרובעים (מגבלה של מנוע המשחק),ביניהם מפרידים דלתות ,חלקן רגילות,וחלקן נעולות.בין קומה לקומה יש מעלית (ואליה צריך להגיע בסיום כל שלב)לפעמיים ישנם גם מבוכים.בין חדרי הטירה מסתובבים חיילים נאצים,דוקטורים מטורפים,ואפילו מוטציות.
על כל המכשולים האלו,אתם צריכים להתגבר בעזרת ארבעה כלי נשק: סכין,אקדח (Pistol),מקלע (Machinegun),ו"רובה שרשרת" (Chaingun).הדיוק חשוב מאוד במשחק,ולכן כדאי רוב הזמן להשתמש דווקא באקדח או במקלע שיורים לאט,כדי לא לבזבז כדורים.הChaingun מיועד למצבורים של אויבים (ברמות הקשות) או לבוסים.
עד כאן המשחק נשמע פשוט,אבל צריך לזכור שכל המשחק מתרחש בתלת ממד,כאשר רוב הזמן אי אפשר לדעת מה מחכה מאחורי הדלת,ולפעמיים גם מעבר לפינה.אם זה לא מספיק מותח,כל דלת תסגר לאחר כמה זמן,ברעש מורט עצבים.החיילים גם יקראו קריאות כאשר הם מזהים אתכם.(אם תתקרבו אליהם יותר מדי,או תשתמשו בנשק).קחו את התיאור הזה ושלבו אותו עם יותר מ60 שלבים,וכמה שלבים גדולים במיוחד.התוצאה: אחד מהמשחקים המהנים,מותחים,והמציאותים ביותר שהיו קיימים בשנות ה90.כמובן שהעובדה שהמשחק היה ,אז,כמעט היחיד מסוגו,מוסיפה לחוויה המקורית שהוא סיפק לרבבות השחקנים.הנקודה היחידה שנראית לי לא מציאותית היא העובדה שכל כלי הנשק משתמשים באותו סוג תחמושת...(ואני לא מזכיר את האלמנטים שהוסרו מהמשחק המקורי,משום שהכוונה היתה ליצור משחק אקשן).
האפקטים כמו שבוודאי הבנתם,פשוט מצוינים.למרבה המזל,גם המוזיקה נהדרת,ומכניסה לאווירה.הגראפיקה מציאותית רוב הזמן,והיא פשוט הקדימה את זמנה בכמה דורות! אומנם אין משחקי אור וצל (חוץ ממנורות),או מבט למעלה ולמטה,אבל המשחק נראה פשוט ייחודי,עד היום,אולי בגלל שהוא מאוד בהיר וצבעוני יחסית למשחקים עכשוים.ניתן לראות תמונות של היטלר ואת סמל הרייך על הקירות.חוסר הריאליזם בגראפיקה בגלל המגבלות הטכניות בולט רק ברצפה האפורה,ובמעבר הבלתי חלק בין סוגי הקירות.(יש מעבר בין ציפוי אבן לציפוי עץ שנראה ממש לא טבעי).חלק מהאנשים מתלוננים על פיקסלים בולטים כאשר מתקרבים לדמות,אבל הם שוכחים שהתכונה הזו ליוותה אותנו עד שנת 97! (אז יצאו כרטיסי התלת ממד).
ולסיום,המשחק רץ מהר,ולא מזדחל כמו כמה משחקים שנראו מדהים,אבל פשוט היו נוראים אחרי ההלם הראשוני.
אין לי מה להוסיף,כל מילה נוספת פשוט תגרע מחווית המשחק המדהימה,חובה להוריד אם אין לכם גירסה של המשחק על ההרדיסק.אם לא מחשיבים את דום,המשחק הזה אחראי באופן עקיף לקביעת סגנון הFPS כאחד הסגננות היותר דומננטים היום בשוק! אפילו אם אתם לא חובבים של משחקי אקשן,לא הייתם הורגים כמה נאצים?
לינק: http://www.abandonware-france.org/clic.php3?url=140
להורדת המשחק אפשר גם להיכנס לעמוד:
http://www.masagames.f2s.com/v/download.php?game=wolf
וללחוץ על הורדה.