במקור פורסם על ידי
rush
שלום אחיי, שחקני TO תוצרת ארץ הקודש! ראשית דבר אני מקווה מאוד שדבריי יובנו כהלכה ושכונותיי הינן טהורות לישמן ללא רצונות אישיים!
אמנם אני לא מישתתף פעיל ביותר בפורום אבל מידיי פעם יוצא לי להיכנס ולהיתעדכן.היום כשניכנסתי לפורום נוכחתי להבין באיזה מצב עגום נימצאת
הקהילה ואני חייב לציין שהרגשתי מחויב לנסות ולהעביר לכם את נקודת מבטי על העינין מתוך רצון לשנות ואפילו משהו קטן מהקילקול הזה שאחז בקהילה שלנו, הקטנה יחסית.
טקטיקל זה מישחק.. איך נגדיר את זה...חם אש!!! מותח,מבהיל,משמח.ממקד את המחשבה וממלא סיפוק בלב! הרבה רגשות. כמובן שלא נישכח
שזה מישחק רשת שזה אומר "התרועעות" עם עוד אנשים ברשת,בני אדם כמוני כמוך! שזה מצריך תקשורת בין אותם אנשים.
ככל שהתיקשורת בין האנשים בקהילה שלנו טובה יותר כך הרגשת ההדדייות ביננו גדלה והרצון שלנו לפרגן ולעזור גדל עד לכדי מימוש הרצון לפרגן ולעזור ולא סתם אלא באהבה.יכול להייות שזה נישמע לא cool "באהבה" אבל זהו המצב! ולמה זה כך:אגו- אני מאמין שכולם מכירים ויודעים מהו.בעיברית קוראים לו הרצון לקבל.אנו תמיד רוצים קודם כל לעצמנו ואחר כך לזולת.נישמע הגיוני והאמת שטוב שזה כך כי זה מאפשר לנו לרצות לקבל מהאנשים האחרים בקהילה שלנו ואז כשקיבלנו קל לנו יותר לתת בחזרה מאשר מצב שבו לא היינו מקבלים קודם אבל בכל זאת נידרשים לתת. אבל, וזהו אבל גדול,אחרי שלמדנו שטוב לנו לקבל וטוב לנו לתת אנחנו חייבים להבין שהכי טוב לנו הוא קודם לתת לקהילה שלנו משהו בלי לקבל קודם ולהבין שכשנעשה זאת אנו נקבל מכל הקהילה שלנו מאחד אחד ומכולם כאחד בחזרה:הדדייות,פירגון,רצון לעזור ואפילו כן אהבה!!! "ואהבת לרעך כמוך"
הסביבה שלנו למעשה מאפשרת לנו להיות חלק מימנה ולמרות שהיא בנויה ממיספר רב של אנשים היא עדיין צריכה לתפקד כאחד. כמערכת שעובדת טוב ללא תקלות.ברגע שמצב כזה קורה וסביבה עובדת כאחד אז כל האנשים "הפרטיים" שמרכיבים את הסביבה שעד אז "הרגישו"רק את עצמם מתחילים להרגיש משהו מעבר להרגשה הפרטית שלהם אלא את ההרגשה של הסביבה ואז הם גם לומדים מה הסביבה צריכה וכך הם יודעים מה לתת לסביבה. לדעת מה לתת לסביבה עוזר לנו והוא חייוני ביותר על מנת שנוכל לעמוד במשימה הקשה של לתת קודם לסביבה ורק אז לעצמנו! זה יקרה ברגע שנדע ונבין איך האגו שלנו עובד.
האגו נותן עדיפות לרצונות שלנו קודם ורק אז לרצונות החברה.על מנת שנוכל להפוך את העדיפות כך שרצונות הסביבה יבואו קודם אנו קודם כל צריכים למצוא את הרצונות הפרטיים שלנו אם נימצא את הרצונות הפרטיים ,הפנימייים שלנו וזה לא קל כי לא תמיד אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים אבל עצם החיפוש אחרי הרצונות שלנו אנחנו בעצם לומדים כיצד לחפש רצונות ואז גם נוכל לנסות למצוא את הרצונות של הסביבה ואולי אף להגשימן.אם נעשה כן אז נקבל בחזרה מהסביבה את כל הרצונות שלנו אפילו כאלו שלא ידענו שהם ישנם ואז נשתמש באגו שלנו ככלי שעוזר לנו לקבל את מה שחוזר מהסביבה בחזרה שזו בעצם תכליתו של האגו מלחתחילה! בניגוד לתכלית המקולקלת שרווחת ביננו של לקבל רק את מה שנותנים! הכח של הסביבה נימדד באחדותה וכוחנו שלנו אנו ה"פרטיים" מתחזק לעין
ערוך באופן אישי בסביבה מאוחדת שעובדת באופן תקין ןהוא רב יותר מאשר אם נישאר בפרטייותנו לעצמנו כלומר לחשוב קודם על עצמנו.
אחים יקרים שלי!!! הקהילה היא הסביבה שלנו!! ועל מנת שהקהילה תתפקד טוב היא צריכה לתפקד כאחד!!! בשביל שהיא תתפקד כאחד אנו צריכים ליזכור את הדבר הבילעדי שאין עליו עוררין משום גוף או עינין בעולם:"ואהבת לרעך כמוך"
אם אנו כל הזמן רבים,מקללים,מנסים לעמוד אחד בדרכי השני,לא מפרגנים כהוא זה,לא מנסים להבין ולעזור בהתאם,לא נותנים כבוד לקטן כגדול כי אז אנו נימצאים במצב ההפוך ביותר מלהיות בסביבה שמתפקדת כאחד!
טוב אחיי,בשנית, מקווה אני שדבריי הובנו כהילכתם והלוואי שעזרתי לקהילה הקטנה שלנו במטי מעט שרק ניתן כי גם אז אהיה מאושר!
אבקש סליחה אם מלכתחילה כל דבריי אינם בימקומם, איש איש באמונתו יחיה.
אוהב אתכם בכל מצב חנן-rush.