טוב..זה שוב אני: Tommy_Vercetti
הפעם כתבתי מדריך מיוחד, "איך להתנהג בתאונה ארפי?"
במדריך הזה אני יראה תצלומים והסברים איתם אני יפרט קצת על המושג ND ומזה בכלל.
לפני שאני מתחיל להראות את הכל אני רוצה להגיד תודה לאנה שהסכימה לעזור לי קצת עם המצבים שתראו בתמונות,
לפני שאני מתחיל להסביר, אני יחזור עם המתחילים בקצרה על המושג ND, אוקיי ח'ברה אז ככה:
ND - NONRP-DRIVING
נסיעה לא מציאותית, לא הגיונית , נסיעה של משחק ולא של (RP (RolePlay
אז מתי זה ND, הנה כמה דוגמאות שיסבירו לכם בדיוק.
מצב ראשון : לקחתי מכונית, שמתי גז נסעתי במהירות 200 ק"מש והתנגשתי בעץ, אחרי זה המשכתי כרגיל.
אסור בהחלט!!, זאת הדוגמא הכי בולטת ל ND, אז הנה חשיבה בהיגיון:
-מה קורה לבנאדם במציאות שמתנגש בעץ?
-מה קורה לאוטו אחרי התנגשות בעץ?
(אני מעדיף שלא לענות על השאלות האלה כי כולם יודעים מה קורה..)
מצב שני: שחקן לוקח אופנוע, מתנגש במכונית עף מהאופנוע, חוזר מהר לוקח אותו ובתוך שניות הוא לא היה שם בכלל, אז בואו נחשוב גם כאן בהיגיון:
-מה קורה לאוטו ולאופנוע שמתנגשים?
-מה קורה לבנאדם שעף מאופנוע בעת תאונה?
מצב שלישי: אוטו נוסע מהר , באותו זמן שחקן עובר את הכביש, האוטו או השחקן לא שמו לב זה לזה ויש תאונה, אסור לשחקן להמשיך כרגיל חובה להתנהג בהתאם למצב...
אנימציה מיוחדת ושמה קראק: יצא לכם פעם לשמוע או לראות שמציפים לכם את הפרטי עם הפקודה crack/ אז זהו , במצבים כאלה חובה crack/ האנימציה הזאת מתארת אדם פגוע שלא יכול לזוז מכאבים.
כמו כן חשוב לי להזכיר שהפקודה הזאת לא מיוחדת למצבי תאונה אלא גם במצב שספגתם פגיעות או יריות על גופכם, בקיצור כל מצב שבו נפגעתם בצורה כלשהי.
(אחרי קריאת ההסבר הזה אין סיכוי שאתם לא מבינים מה המושג הזה)
נגיע לעיקר, איך להתנהג ארפי בתאונה ואיך לצאת ממצב הקראק התאר באמצעות תמונות ומילים שיתנו לכם הסבר מעולה.
הנה מצב פשוט, בחור ששמו טומי יוצא מהחנייה של הקניון ומתחיל לנסוע בעת שבחורה אחת לא שמה לב שהוא נוסע והייתה תאונה (הנה לכם תמונה שמתארת את זה):
אחרי שזה קרה אני ביצעתי כמה פעולות do/ שגורמות לתמונה להיות יותר ברורה:
אוקיי..כמה דברים לפני ההמשך, אתם קובעים עד כמה קשה הייתה התאונה ועד כמה קשה אתם נפגעתם, זה מאוד תלוי לכן חשוב גם הניסיון, אז הנה התגובה שלי כלפי מה שקרה בתמונה שלמעלה, ובגלל שלא איבדתי הכרה יכולתי להמשיך להגיב, אלא אם כן אני צריך לחכות לעזרה או סתם מישהו שעובר ברחוב, בשום אופן אסור לצאת מהמשחק ולהכנס או משהו כזה.
בתמונה הבאה רואים איך שהתחלתי להגיב ולזוז בשלבים..
בשלב הזה אחרי השאלה ששמתם לב ששאלי do/ כן?
זה אומר שזה שלידי והתנגש בי חייב לענות לי do/ כן,הצלחתה
או רק do/ כן
ואם לא הוא חייב לעשות פקודה כזאת do/ לא, ולמה לא....(זאת אומרת שכאן צריך להיות הסיבה)
לסיכום: זה רק מצב אחד, אחד השחקנים יכול להיות חגור או שכריות האוויר במכונית יתנפחו ואז הוא לא יעוף מהמכונית בקיצור זה נתון לבחירתכם (RP זה אף פעם לא דרך אחת קבועה..זה מה שכיף בארפי שכל הזמן יש שינויים ואפשרויות בחירה).
כאן הסתיים החלק הראשון.
הגענו לחלק השני & למצב ההתנגשות (עם כריות אוויר)
במקרה ורכב נוסע ומתנגש בעמוד או ברכב כמו שציינו למעלה הוא חייב בכל מקרה לצאת לקראק אלא מכן הוא עם חגורה והוא לא עף מהמכונית, במצב הזה נתאר רכב שנסע במהירות יתר והתנגש בעמוד בטון, המנוע קרס, והשחקן משחק RP בוא נראה מה עשיתי כאן:
אחרי שקראתם את כל זה, עוד מצב אחד ואחרון אני קורא לו "מכונית עם עשן"
אז הנה כמה שאלות מחשבה לפני שאתם קוראים ורואים את התמונות...
-מתי מכונית מוציאה עשן?
-מה קורה למכונית כשהיא מוציאה עשן?
-האם מכונית יכולה ליסוע כשהיא מוציאה עשן?
-מה צריך לעשות כשהיא מוציאה עשן?
לפני שאני מסביר קחו תראו תמונה של מכונית עם עשן:
אז זהו, המצב הזה לא נדיר דווקא כי אני רואה אותו הרבה בשרת.
1) מכונית מוציאה עשן כשהיא מקולקלת או שהמנוע נהרס
2)כשמכונית מוציאה עשן היא לא יכולה ליסוע מה שלא בדיוק כמו במשחק בגלל זה בארפי מתייחסים לזה כמו במציאות
3)לא מכונית לא יכולה ליסוע כשהיא עם עשן כי משהו במנוע נשרף
4)כשהיא מוציאה עשן או להפסיק לסוע עליה או לקרוא במקרה הטוב לגרר או לטכנאי מכוניות..מה שיש בשרת
זהו עד הכאן המדריך שלי הייתי שמח להסביר עוד אבל כמו שאמרתי, ארפי זה משחק מלא בחירות ואפשרויות,
יש המון אפשרויות בחירה זה מה שכיף, פשוט צריך להפעיל את הדימיון והמחשבה בסך הכל....
אני שמח לעזור ואני מוכן לכתוב עוד מדריכים אם תתנו לי רעיונות, תוכלו לפנות אלי בשאלות אני בשרת : Tommy_Vercetti
ממני: Tommy_Vercetti