אז ככה אני עושה בליידר חקרתי בכמה אתרים שונים אז לפניי שאתם קוראים את זה ואומרים שאני מעתיקן אז אני רק כתבתי חלק קטן מהמדריך את הרוב אני מסכם ומאחד את כל כל הדברים על ביידר שכתבו באתר הזה ובעוד כמה.
אחשב תיקראו את הקרדיטים: תודה ל InUrDream על המדריך למתחיל, ל Heavenly על הסבר על סוגי החליפות במשחק ועל [מדריך] איך לבנות את הדמות שלך כמו שצריך!, ל CrAzY-Monkey על מדריך|המדריך המלאה לכל הבילדים במשחק !, ל ~HaDeS~ על מדריך| בלייד, ל itaiedri24 על שהסביר לי על הגאפ.
תודה ענקית לGlavie_IL מהפורום של אתר סילקרוד ישראל (אני לא בטוח אם מותר לפרסם את הלינק) על המדריך המקיף לבליידר, לפורום של האתר הרשמי של סילקרוד ולעוד כמה פורומים שמצאתי בגוגל.
אז נתחיל:
למה בלייד?
אתה מוריד קצת, די משעמם, אתה עולה רמות כל-כך באיטיות עד שקשתים מדווחים על זה שאתם מפריעים לתנועה...... וכל הניוקרים הורגים את כל המפלצות ועושים לכם ks, אתם רואים אנשים שמורידים אלף ומעלה עם ספיר וגלייב- ובנוסף לכל אתם צריכים להוציא כסף על חרב ומגן,
אז למה בכלל להיות בליידר?!
קודם כל בליידר לא ימות גם אם יתקפו אותו 5 מפלצות מכיוון שהוא משתמש בפיור str - בניגוד לניוקרים שמתים אם תוקפות אותם יותר מ-3 כי הם משתמשים בפיור int ואפילו רואים לפעמים ניוקרים רמות 34 מתים למרות שהם הורגים ענקי אבן רמות 30.
הבליידר מוריד קצת אבל הקומבואים(הקסמים של הבלייד) מחפים על זה- במקום להוריד 1000 הוא מוריד 3 פעמים 350...
בנוסף בלייד הוא הכי טוב ל pvp (קרב בין אנשים) כי יש לו הרבה חיים ובנוסף יש לו את הנוקדאון ( סקיל של הבלייד בוא אתה מפיל את היריב ודוקר אותו בעודו על הריצפה).
^דוגמה לפיור STR^
ההתרונות והחסרונות בבליידר:
יתרונות:הגנה גבוה, הרבה חיים, טוב בPVP
חסרונות:התקפה חלשה, קצת MP, לא טוב בPVE
לבוש:
בקשר לבגדים אני ממליץ על גרמנט כי זה יעזור לכם מאוד בPVP ונגד מפלצות עם מתקפת קסם. בנוסך ל-pure STR יש הגנה טבעית גבוהה נגד מתפקות פיזיות אז הוא צריך יותר הגננה נגד קספ מאשר הגנה פיזית.
הסבר על גרמנט: קצת הגנה פיזית הרבה הגנה קסמית, הגנה פיזית יותר נמוכה משל הPROTECTOR וקוסמית יותר גבוהה. בונוסים של 20% מהירות והפחתה של 20% שימוש במנה. (רק עם סט שלם)
מגן:
אתם צריכים מגן עם כמה שיותר block ratio, כי זה כל העניין בבלידרים. לפעמים (לא תמיד) עדיף מגן עם קצת פחות הגנה ויותר block ratio מאשר מגן עם הרבה הגנה וקצת block ratio. לא כדאי לבזבז כסף על מגנים עם + כי הם יקרים ולא תמיד עם הרבה block ratio. בעגילים והטבעות אתם צריכים עגילים לרמה גבוה ואם אתם מוצאים עם הגנה מקרח כי אז תקחו כי אז תהיו הרבה יותר טובים בPVP אבל לא כדאי עגילים עם הגנה מקרח לרמה נמוכה זה לא טוב.
גאפ:
רמה 1-5 גאפ 5
ברמה 5 תעלה סקיל + IMBUE גאפ 0
פתח גאפ 9 - רמה 14
תעשה 2K SP זה בערך עד סוף רמה 16
תוריד לגאפ 5 ב2K SP
ואז תשחק עם גאפ 5 עד רמה 30
ברמה 30 תוריד לגאפ 3 ואל תיגע בזה יותר !!
תישאר גאפ 3
בוא נגזים קצת
ברמה 71 פתח גאפ 9 עד רמה 80 ותחרוש SP XD
איזה סקילים לעלות בכדי ליהיות חזק?
בכדי ליהיות בליידר חזק מומלץ להשתמש ב fire , למה? כי יש לו את ה damage הכי חזק ובנוסף אפשר להשתמש בחשמל... אם יש לכם עודף sp. בטח עובר לכם בראש עכשיו למה לא קרח?? כי לקרח יש damage נמוך והוא טוב בגלל שהו מאט את היריב- מומלץ לקשתים שהמפלצות לא יגעו בהם אך לא לבלייד.
בנוסף חשוב מאוד- blade ו sword זה לא אותו דבר!!
אתם צריכים להשתמש בבלייד בכדיי ליהיות חזקים- (ע"פ המדריך)...
חשוב גם לא להשתמש בסקיל פורס כי הוא סקיל שעוזר לאחרים יותר מאשר הוא עוזר לך.
חשוב מאוד להוסיף את כל הסקילים של הבלייד אך באש ניתן להוסיף ע"פ כמות ה sp שיש לכם.
ובנוסף כל רמה אתם יכולים להוסיף 3 נקודות או ל- int או ל- str תוסיפו את כל שלושת הנקודות ל str ואף פעם אל תיגעו ב - int כי אתם תרגישו בהבדל - כמה חלשים אתם תהיו!
פירוט על הסקילים שצריך להעלות:
בעץ הבלייד:
קסם ראשון: מעלים רק 1. וזה עוזר ברמות הנמוכות לעלות רמות (הוא חלש אבל מהיר ולוקח קצת MP אבל אני לא ממליץ להעלות עוד)
קסם שני: מעלים כמה שיותר זה הקסם הכי חשוב לבליידר בשביל PVM
קסם שלישי: לא נוגעים! קסם מיותר שלא עושה שום דבר!! (הוא כן סופר מגן ל10 שנית ואז אי אפשר להישתמש בו לדקה יש כמה שימליצו אליו כדיי לחסום את גל ההתקפות הראשון (?!) אבל אני לא ממליץ הוא מיותר)
קסם רביעי: מעלים כמה שיותר (תוקף מרחוק יש כמה שלא ימליצו אני חושב שהוא מאוד שימושי)
קסם חמישי: כמה שיותר! זה קסם ההפלה שדברתי עליו!
קסם שישי: כמה שיותר: זה הקסם שאחרי שמפילים אז דוקרים!
קסם שביעי: לשים אחד בספר הראשון ואחד בספר השני [כשיפתח...]
קסם שמיני/ פאסיב: כמה שיותר!
בעץ האש:
קסם ראשון: כמה שיותר
קסם שני: כמה שיותר!
קסם שלישי: כמה שיותר!
קסם רביעי: כמה שיותר!
קסם חמישי: לא לגעת!
קסם שישי: לא לגעת
קסם שביעי/פאסיב: כמה שיותר
בעץ החשמל:
סקיל ראשון: לא לגעת
סקיל שני: עד בסוף (אני לא בטוח זה באף שמעלה את ההתקפה של הקסמים)
סקיל שלישי: את הסקיל הראשון והשלישי עד הסוף כי הם מוסיפים מהירות הסקיל השני גם עד הסוף הוא משגר (טוב מאוד אם אתם רוצים לברוח ממשהו)
סקיל רביעי: לא לגעת
סקיל חמישי: עד הסוף
סקיל שישי: לא לגעת
סקיל שביעי: עד הסוף
יש כאלה שימליצו למעלות גם את הפסיב והבאפים בקרח (כי אז אף אחד לא יצליח להתקרב אליו הוא יהיה הטנקר המושלם אבל חוץ מהטנקים הוא לא יהיה שימושי לכלום אבל זאת החלטה שלכם אני ממש לא ממליץ) אל תקשיבו להם מיותר לגמריי!!! גם כן אם הפורס מיותר!!!!!
אם אתם עדיין רוצים את סקיל הקרח אז ככה:
בעץ הקרח:
סקיל ראשון: עד הסוף אבל אם יש לכם כבר את הראשון באחד הסקילים האחרים בזה לא לגעת
סקיל שני: עד הסוף
סקיל שלישי: לא לגעת
סקיל רביעי: לא לגעת
סקיל חמישי: לא לגעת
סקיל שישי: לא לגעת
סקיל אחרון: עד הסוף
איך להרוג ואת מי?
אז איך להרוג- אלו רק טיפים- המלצות שבאמת רק יעזרו לכם....
קודם כל ברמה כלשהי- אני לא זוכר... תקבלו סקיל נוקדאון- אלו בעצם שני סקילים שיהפכו ליהיות החברים הכי טובים שלכם.
אז את הסקיל של ההפלה שימו בכפתור 1 ואת הדקירה בכפתור m - מצד שמאל למספרים- זה אומר ללחוץ על הגלגלת של העכבר...
את הסקילים שאיתם תוקפים שימו מ1 עד איפו שצריך ואת הסקילים המשפרים שימו אחרי- למה?
כשתתקפו מפלצת אתם רק תחרבשו על המספרים שיתם תוקפים- וכשהמפלצת תיפול אז אז תלחצו מייד וכמה פעמים... על הגלגלת.
חשוב מאוד שתסדרו את השיקויים האוטומטיים כך שלא תצתרכו להתרכז בלשים שיקויים במקום בלחרבש על המספרים...
אני מקווה שלמדתם המון מהמדריך - השקעתי בו המון ובתור בליידר גאה אני מקווה שגם אתם תומרו את המשפט כל פעם שניוקר גונב לכם מפלצת- גם אני בליידר pure str ניוקרים-תמותו! (את זה כתב גליב איי אל מהקרדיטים לא אני)
עוד כמה טיפים:
1. תשתדלו להרוג מפלצות שאתם לבד! כמה שפחות אנשים יותר טוב! כי אין דבר יותר כיף מלהיות מוקף ב- 13 ענקי אבן!
2. תדאגו לשיקויים תמיד! גם hp וגם mp ואל תשכחו לשים אותם על שיקויים אוטומטיים!- חיוני להריגה המונית!
3. פארטי זה כיף אבל תשתדלו לשים לב שהפארטי שלכם לא הלך לו במקרה והוא לא הורג אבל עדיין במשחק ומקבל נקודות על ההריגות שלכם.
4. כשאתם רואים מפלצת ג'איינט לכו אלייה ותעשו תמיד הפלה- ודקירה! כך היא תהיה שלכם.
5. תמיד תשתמשו בסקילים! אל תתקמצנו במנה- אתם צריכים להרוג מפלצות מהר!
6. ניוקרים הם האויב הכי גדול של הבליידר ב- pvm אז תתרחקו מהם! הם יעשו לכם ks עוד לפני שתאייתו את השם של ענקי האבן!
7. כשתוקפות אותכם כמה מפלצו תמיד תהרגו אחת ותעזרו לשנייה ע"פ סדר שתבחרו.. לא מכה לפה ומכה לשם!
8. תאספו את הכסף שהמפלצות מפילות וגם את שקי החרא! השיקויים יקרים מאוד ומשהו צריך לחפות על זה!
9. תדאגו שלמגן שלכם יש br גבוהה!
עריכה: שוב אני רוצה להזכיר זה לא המדריך שלי זה המדריך של כל מי שבקרדיטים למעלה אני רק אספתי את הכול לפוסט אחד!!