במקור פורסם על ידי
animor
קשה לי לומר שאני מתפלא על הגנבה, בהסתמך על ההיכרות שלי עם קהילת COD4 הישראלית בשבועות האחרונים.
הכתובת הייתה על הקיר והיא ללא ספק באה לידי ביטוי במנטאליות של גיימרים ישראלים רבים. למה אני מתכוון?
1. הדבר הכי בולט לעין בשרתים הישראלים (בניגוד לשרתים האירופאים), זה הזלזול וחוסר הכבוד ששורר שם. קללות, האשמות, מריבות, לכלוכים וכל מה שמתרחש בצ'ט של המשחק. למי שלא מכיר את זה מקודם (כמוני), זה די מגעיל. כששאלתי לגבי זה באחד השרשורים בפורום הזה, נעניתי בצחוק: "ככה זה, אנחנו ישראלים, אין מה לעשות". באמת אין מה לעשות?
2. הרבה מאוד גיימרים ישראלים פורצים את המשחקים שלהם ולא קונים מקורי. בפורומים אפילו תומכים בהם מתחת לשולחן ע"י שרתים פרוצים וסיוע שונה. יש להבין שלמי שגונב משחק קל יותר מבחינה מוסרית לגנוב מקלדת ועכבר. אני לא מאשים, חלילה, את כל מי שמשחק בפרוץ (ואני בטוח שרובם חבר'ה טובים), אבל אני מאמין שמי שמשלם על המשחקים שלו לא היה גונב רכוש של מישהו אחר.
3. בפורומים הישראליים למשחקי מחשב כל שרשור מידרדר מהר מאוד לקללות, נאצות, חרפות וגידופים. כל אחד יודע יותר טוב מכולם, כל השאר אפסים, נובים או סתם מטומטמים. נדיר למצוא כבוד והערכה, קל מאוד למצוא זלזול והכפשה.
כל התופעות האלה אינן מחויבות המציאות ואפשר למנוע אותן. לדעתי, קיים סיכוי טוב שתרבות דיון, יחד עם מנטאליות של כבוד הדדי ושל חברות, היו מונעים מצב בו אנשים מקהילת COD4 היו יורקים לבאר ממנה הם שותים, וגונבים ציוד במהלך אירוע שמאורגן עבורם. אתם יודעים למה?
משום שאם כולם היו מתנהגים בצורה מכובדת, היה קל לזהות את החארות ולהעיף אותם מהפורומים, מהשרתים, מהקהילה. רק בשרשור הזה אני מזהה לפחות שניים שלא הייתי רוצה לראות במרחב הוירטואלי שלי. אבל כשכולם מתנהגים בצורה ברברית, העבריינים והגנבים מתחבאים ביננו ללא כל קושי.
אולי יום אחד אפשר יהיה לשחק עם גיימרים ישראלים מבלי להיקלע ללא הרף למריבות, שפה מלולכלת, שקרים ועלבונות הדדיים. באותו יום, אני מבטיח לכם - אף אחד לא יגנוב שום דבר באירועי ה-LAN.