טוב הינה המדריך שהבטחתי, בשיעור הזה אני אלמד על Bumps, הנושא הכי בסיסי בסטאנטים.
במדריכים האלה אני אשתמש בסירטוני יו טיוב, הרוב הגדול של Fugitive ועוד כמה, ואסביר במילים שלי על הסטאנטים איך לעשות אותם וקצת הסברים כלליים על עולם הסטאנטים, את הדברים האלה אני תמיד מסביר לחדשים בSC, כל אחד מהם עבר רצף כזה של סירטונים בהם אני דיברתי (הרבה) והם הסתכלו XD.
בואו נתחיל
קודם כל מילון מושגים קצר:
Bump-בליטה, כל חפץ שבולט מתוך האדמה, גדר, חומה, מעקה, מדרכה, מדרגה וכו'
Curb-שפת מדרכה, כל מדרכה שיש במשחק.
Packer-פאקר, משאית בעלת רמפה עליה.
Strut-תומכה, עמוד תומך שנימצא על הפאקר.
Bump- באמפ בתור פועל-להיתקע
קודם הקדמה קצרה, המדריך שעכשיו אני אביא הוא מדריך של Fugitive, אממ Fugitive הוא אחד הסטאנטרים הטובים, הוא הסטאנטר השני הכי אהוב עלי והוא בCrew שניקרא TMS אחד הצוותים הכי טובים.
קודם כל המדריך ביו טיוב, אני ממליץ לעצור כל פעם את המדריך ברגע שעברתם לסטאנט הבא כדי לקרוא את מה שאני מסביר.
טוב לבאמפ הראשון.
Small Bumps- באמפים קטנים (לא גבוהים) נימצאים בכל מקום, בין אם זה מדרגות, שיח, גדר, הם בכל מקום, כדי לדפוק באמפ בבאמפ קטן לא צריך להרים את הגלגל הרבה מעלות, הרמת גלגל של עד 45 מעלות מספיקה.
High Bumps- כשמם כן הם, פשוט באמפים גבוהים יותר, כמו גדרות חומות וכו' כדי לדפוק באמפ בבאמפ גבוה צריך פשוט להרים את הגלגל לזוית גבוה יותר, מעל 45 מעלות, אחרי שנידפקתם בבאמפ אפשר ללחוץ הישענות קדימה (חץ קדימה) כדי להשיג יותר גובה, לא חייב אבל מומלץ.
עכשיו לדברים הפחות מובנים:
Curb Bump- באמפ על שפת מדרכה, עכשיו כיוון שהמדרכות נורא נמוכות זה בילתי אפשרי להרים גלגל ולהיתקע בהם, נגיד אי אפשר להרים תגלגל ל5 מעלות ולהיתקע במדרכה, מה שכן אפשר הוא להרים את הגלגל ל80 מעלות או יותר (או יותר אני מיתכוון על 90 מעלות שאז האופנוע פשוט ניתקע על הכביש במצב של 90 מעלות) ככה בעצם אנחנו ניתקעים בבאמפ עם החלק האחורי של האופנוע וזה מעיף קצת למעלה, את הסטאנט הזה אפשר לבצע בכל מקום שיש מדרכה, אבל החוכמה היא לעשות משהו בנוסף לזה, הקורב באמפ בפני עצמו לא מרשים במיוחד (לא מעיף גבוה ולא מעיף רחוק) אבל מה הוא בהחלט יכול לשמש כקרש קפיצה לסטאנט אחר, במדריך של Fugitive הוא עושה קורב באמפ ואז נוחת על הגדר ועושה גריינד (סלייד).
Double Bump-באמפ כפול, שני באמפים ברצף, הסטאנט הזה בעצם מכיל שני סטאנטים בין אם עושים באמפ קטן לבאמפ גדול או באמפ גבוה לבאמפ קטן או קורב באמפ לבאמפ נמוך\גבוה זה לא משנה, זה עדיין ייקרא Double Bump, כמו שFugitive מראה בסרטון אפשר לעשות דאבל באמפ בהרבה מקומות שיש בהם מדרכה ואחרי המדרכה יש גדר גבוה או חומה גבוה (שאי אפשר להגיע אליה עם הרמת גלגל פשוטה בגלל שהחומה\גדר גבוה מידיי), בסרטון Fugitive פשוט עושה קורב באמפ *ראה Curb Bump* ומשיג גובה מספיק כדי להיתנגש בגדר שהוא רוצה לעשות אליה תבמפ השני ואז ניתקע בגדר\חומה, אפשר לעשות Double Bump גם במקומות בלי מדרכה לדוגמא באמפ ואחריו גג של ביניין.
Drop Bump-באמפ נפילה, בעצם זה סטאנט שמאפשר לעשות באמפים במקומות שאין בהם באמפים, הקטע בסטאנט הזה הוא דיוק ותיזמון, אם תיראו תסירטון Fugitive נוסע על חומה, משיג קצת מהירות ואז כשהוא מגיע לקצה של החומה הוא יורד ממנה וניתקע בחלק האחר שלה, הקטע הוא לרדת מהחומה בזמן להרים גלגל בזווית הנכונה ולשמור על מהירות מספקת כדי להביא באמפ, הסטאנט הזה הוא דיי קשה בגלל שצריך לעשות הרבה דברים בו זמנית, את הסטאנט הזה אפשר לעשות לא רק על חומות אלה גם על בינינים שנימצאים מול בינינים אחרים.
Packer Strut Bump-באמפ בתומכות של הפאקר, אם תיסתכלו בסרטון תיראו שתי נקודות שמסומנות בלבן, אלה הן התומכות (Strut) הן נימצאות על כל פאקר ובעצם מאפשרות להביא באמפ כימעט בכל מקום, הקטע הוא לפגוע בהן כי הן פשוט קטנות ובמהירות קצת מאבדים את היכולת לתמרן, בקיצור מציבים את הפאקר די אלכסון, כדי שלא נצטרך לזוז על הפקר כשאנחנו עליו, עולים על הפאקר מרימים גלגל כמו בבמאפ רגיל וניתקעים בStrut, זה יביא לכם גובה מספיק כדי לעלות על גג או משהו דומה.
Packer Bump-באמפ עם פאקר, את הבאמפ הזה אפשר לעשות במלא מלא מלא מקומות, הוא אחד הסטאנטים הכי שימושיים והכי נפוצים, הקיצור אנחנו צריכים פאקר ומקום כלשהו שגבוה מהפאקר בקצת זה יכול להיות גשר זה יכול להיות גדר גבוה גג של בינין נמוך או כל דבר אחר שאפשר להיתקע בו, כמו שFugitive מראה בסירטון הוא פשוט מקרב את הפאקר לגג של הביניין ופשוט יוצר באמפ כדי שכשהוא יעלה על הפאקר הוא ייתקע בגג של הביניין וזה ייתן לו באמפ, אם החומה\גג\גדר חומה יותר מהפאקר שלכם אפשר פשוט להזיז את הפאקר אחורה במקום להצמיד אותו בכך שאנחנו מרחיקים תפאקר אפשר להשיג יותר גובה מהפאקר, עולים על הפאקר נוסעים על הרמפה שלו אז הרמפה ניגמרת ואנחנו מטפסים קצת בגובה, הטיפוס הזה של הכמה שניות יכול לתת לנו מספיק גובה כדי להיתקע במשהו שיותר גבוה מהפאקר. *טיפ חשוב, אם הפאקר גבוה או נמוך בממש קצת מהבאמפ שאתם צריכים לדפוק אפשר לירות בגלגלים הקידמיים בשביל להנמיך את הזווית של הפאקר או בגלגלים האחוריים כדי להעלות את הזווית של הפאקר כלפי מעלה ובכך בעצם הגבהתו*
Back Packer Bumps ו-Side Packer Bumps-בעצם פאקר באמפ אחורי או צדדי, לפעמים ניקלע לבאמפים שהם נמוכים יותר מידיי בשביל הפאקר אבל גבוהים מידי בשביל לעשות עליהם באמפ רגיל, מה גם שאין מדרכה ליד אז אי אפשר אפילו איכשהו לדפוק דאבל באמפ אז מה עושים? משתמשים רק בחלק מהפאקר כמובן, פשוט מציבים את האפקר בזווית שאנחנו צריכים לגובה שאנחנו צריכים כדי לעלות על הפאקר ולהשתמש רק בחלק ממנו, נגיד רק בחצי ממנו או בשליש כמו שFugitive מראה בסרטון, כמו בכל באמפ פשוט עולים על הפאקר מרימים גלגל וניתקעים בבאמפ.
קרדיט fxp