המדריך השלם להופעות
1. פוגו. פוגו, אם יש מישהו שלא יודע מה זה, זה סוג של ריקוד שקשור לתרבות המטאל. העניין המרכזי פה זה חבורה של אנשים שנחבטים אחד בשני, כמה שיותר חזק.
קודם כל ולפני הכל - הפוגו מתרחש ב-99.9% מהמקרים אך ורק מול הבמה, באזור מוגדר היטב. כלומר, אם לא בא לכם להשתתף, יש לכם המון המון המון שטח להיות בו שבו לא תרגישו ולו דחיפה קטנטנה.
פוגו מהגדרתו כולל אך ורק דחיפות עם כפות ידיים פתוחות או עם כתפיים - בלי אגרופים, בעיטות וכדומה. יתר על כן, כל מי שנופל מורם מיד. כל זה אומר שכל העסק הזה הרבה פחות מסוכן ממה שזה נראה, ושאף אחד לא משתתף כדי לפגוע באנשים אחרים.
יש המון אנשים שיגידו לכם שפוגו זה אלימות. אבל למעשה, ההפך הוא הנכון! פוגו זה הדבר הכי רחוק מאלימות שאפשר, דווקא מתוך ההיתקעות אחד בשני נוצרת אחווה ותחושת ביחד.
בכללי, זה אחלה כיף, אבל אם זה לא לטעמכם - אין שום סיבה שתהיו חלק מזה. הפסד שלכם.
2. אלכוהול. יש המון אנשים שנוהגים לשתות לפני הופעה או תוך כדי הופעה. יש גם המון שלא. בחירה שלכם.
בתוך המועדון, אין מצב בחיים שימכרו לכם אלכוהול אם אתם מתחת ל-18 - ובד"כ גם ככה המחירים מופרזים.
מחוץ ל-99% מהמועדונים תוכלו למצוא פיצוציות במרחק הליכה קצרצרה, וסביר יותר להניח ששם תוכלו לקנות אלכוהול גם מתחת לגיל 18, וגם אם לא, סביר להניח שתמצאו בן 18 שיקנה לכם מה שתרצו.
ההמלצה שלי: אל תשתו. הדבר הראשון, וההכי חשוב, בהופעה, זה המוזיקה - ואלכוהול, בעיניי לפחות, פוגם בהנאה מהמוזיקה.
שלא לדבר על זה שלהיסחב הביתה שיכור, או להקיא בהסעה, יוצר דאגה מיותרת והמון עצבים מול החברים שלכם ומול המארגנים של ההסעות או האירוע.
קחו בחשבון גם שכמעט בכל מועדון יש מאבטחים, שחלק מהתפקיד שלהם זה לא להכניס שיכורים, או להוציא אותם ברגע שהם מתחילים לעשות בעיות. אתם באמת רוצים להפסיד הופעה בשביל לדפוק ת'ראש כמו כל יום שישי?
3. מכות, גניבות וכו'. אין צורך שתתנסו בשום דבר לא נעים, ככה או ככה, כשאתם שיכורים או מסטולים, הסיכוי שלכם להסתבך במכות או "לאבד" את הארנק שלכם גדל פי 2.
-אל תתחילו מכות. אני יודע שבאתם להופעה עם כל החברים שלכם ושאתם לא מפחדים מכלום, אבל קחו בחשבון שגם הצד השני בא עם חברים שלו. וחוץ מזה, כפי שציינו, יש אבטחה - ושוב, אתם באמת רוצים להפסיד הופעה בשביל איזה טמבל או שניים?
-אם מתחילים איתכם, פשוט תתרחקו. סמכו עליי - יש הרבה יותר אנשים שלא ייתנו לאחרים להציק לכם מאשר אנשים שאכן יציקו לכם. גם אם אתם יכולים להוריד את הבן זונה ביד אחת, אין שום צורך שתעשו את זה, כי אחרים יעשו את זה במוקדם או במאוחר, אם בטוב ואם ברע.
-ברוב המועדונים יש שמירת חפצים, בתשלום סמלי. בואו להופעה עם תיק קטן, ובתוכו שימו את הדברים החשובים (כמו פלאפון, ארנק, מרצ' שקניתם וכדומה). ככה תוכלו להיות בטוחים ששום דבר לא יישבר ולא ייגנב.
במקרה שבאתם בהסעה ושמתם את התיק אצל מישהו שלא איתכם בהסעה - קבעו איתו מקום מפגש אחרי ההופעה. אני בטוח שאף אחד לא היה רוצה להיתקע בלי כסף בת"א באמצע הלילה.
אל תשימו מצלמות, פלאפונים וארנקים בכיסים אם אתם מתכננים להיכנס לפוגו.
בכללי, תדאגו שהדברים החשובים שיש לכם בתיק (כמו הארנק, הפלאפון ושאר ציוד יקר) נמצאים בכיסים הפנימיים ולא בחיצוניים.
בנות - אל תתנו לאנשים להזמין אתכן לדרינקים, ואל תבואו שיכורות להופעות. זה מתכון בטוח לניצול. אני מצטער, והלוואי שזה לא היה ככה, אבל אלה החיים. אה, ואם אתן יכולות לדאוג שיהיה לידכן מישהו שנראה מאוד גדול ומאוד מאיים, הרווחתן. אל תיקחו את הדברים שלי בקטע של "אם תגיעו להופעה יאנסו אתכן", אבל מה לעשות, במקרה שלכן אתן צריכות לשים לב יותר מאיתנו. מה שכן, כמו בקטע עם המכות - אם וכאשר יציקו לכן, כמעט בטוח שיהיה מי שיילחם בשבילכן. אל תסתבכו סתם.
4. כרטיסים והסעות.
אם אתם מתכננים להגיע לישוב שבו ההופעה מתקיימת אך ורק בשביל ההופעה עצמה, סעו בהסעה (אם יש, כמובן). זה בדרך כלל יותר זול, יותר מהיר והרבה יותר אמין מתחבורה ציבורית.
קחו בחשבון שבחלק מהמקומות יכול להיות שההסעה תבוטל בסופו של דבר, או שתעלה יותר. תהיו מעודכנים עם המארגנים של ההסעה לגבי המחיר והודאות.
אל תאחרו להסעה. אמנם כמעט בטוח שההסעה לא תצא בלעדיכם, אבל אתם גורמים עיכובים מיותרים לחברים שלכם, והמון עצבים למארגנים של ההסעה.
הופעות של להקות מהארץ - תשתדלו תמיד לקנות כרטיסים במוקדמות.
לגבי הופעות של להקות מחו"ל, כולנו מכירים את הסיפור המפורסם של Anthem, וככל הידוע לי, עד עצם היום הזה אף אחד לא קיבל אפילו שקל על הכרטיס שלו. זה לא אומר שאתם לא צריכים ללכת להופעות מחו"ל - נהפוכו זה רק אומר שצריך לדעת להיזהר. ומה זה אומר? זה אומר שאתם מתקשרים ליחצ"ן, ואומרים לו "שמע, אחי - שמור לי כרטיס מוקדמות, אני אקנה ממך אותו ביום של ההופעה". מקסימום, אם ההופעה אכן התבטלה, שניכם לא יצאתם מופסדים.
במידה ואתם נוסעים בתחבורה ציבורית, תוודאו מראש שיש תחבורה ציבורית גם בדרך חזור! לילה בת"א יכול להיות כיף, אבל עדיף שיהיה מתוכנן מראש ולא הפתעה.
אל - תסעו - בטרמפים.
בשורה התחתונה, הופעות זה כיף גדול, אין שום סיבה לחשוש מכלום לגבי הופעות, וגם אם יקרה משהו לא נעים (ושוב, אין סיבה שיקרה) - סך הכל לא מתים מזה זו עוד חוויה שמצטרפת לאוסף החוויות שלכם.
קחו את הכל בקלות, תבואו כדי להנות, תעקבו אחרי העצות, וההנאה שלכם מובטחת.

הירשם כדי להגיב לנושא