אוונג'ד סוונפולד (אנגלית: Avenged Sevenfold) הידועה גם בשם A7X, היא להקת מטאלקור, הבי מטאל מהאנטינגון ביצ', קליפורניה, ארצות הברית.
הלהקה החלה את דרכה בשנת 1999 עם אלבומה הראשון "Sounding the Seventh Trumpet" אשר הוקלט כאשר חברי הלהקה היו בני 18 בלבד. האלבום הופץ במקור תחת חברת התקליטים הראשונה שלהם Goodlife Recordings. לאחר הצטרפות הגיטריסט הראשי סיניסטר גייטס (בריאן היינר ג'וניור) הוקלט מחדש השיר הראשון באלבום, "To End The Rapture" בניגונו של סיניסטר והאלבום עצמו יצא בפעם השניה תחת חברת התקליטים Hopeless Records. אלבומם השני "Waking the Fallen" גם הוא שוחרר תחת חברת התקליטים Hopeless Records וזכה לתגובות טובות במגזין רולינג סטון. זמן קצר לאחר שחרור אלבומם השני "Waking the Fallen" הוחתמו Avenged Sevevfold בWarner Bros. Records.
City of Evil אלבומם השלישי אשר יצא ב-7 ביוני 2005 סטה מסגנון המטאלקור ונטה יותר לכיוון הבי מטאל עם נגיעות של הארד רוק עם השפעות מוזיקליות של להקות אחרות כמו Guns N' roses. בזמן הקלטת האלבום City of Evil השתנה הסגנון הקולי של M. SHADOWS מצרחות הארד קור לשירה מלודית. ישנם החושבים שהשינוי בסגנון בא כתוצאה מפגיעה במיתרים של M. SHADOWS אשר נגרמה בזמן מסע ההפעות לאלבום "Waking the Fallen" אך M. SHADOWS מכחיש האשמות אלו.
שם הלהקה הוא ייחוס לספר בראשית מהתנ"ך שבו נידון קיין לחיות בגלות כעונש על רצח אחיו. אלוהים סימן את קיין כך שאיש לא יוכל לפגוע בו כנקמה על חטאו,זה שיפגע בו אלוהים יינקום בו שבעתיים (Avenged=נקמה, Sevenfold=שבעתיים). לA7X יש שיר בשם "Chapter Four" (פרק רביעי) כקונוטציה לפרק ד' בו מסופר סיפורם של קין והבל. נושא הסיפור של קין והבל מופיע בשיר "Beast and the Harlot".
השיר"Bat Country" משויך לספר\סרט פחד ותיעוב בלאס וגאס. השיר מוקדש למחבר הספר האנטר סטוקטון תומפסון. השיר "Bat Country" הופיע בפס קול של המשחק SSX.
עוד קצת...
ב-1999 הוציאה הלהקה את אלבומה הראשון, "Sounding the Seventh Trumpet". האלבום הוקלט כאשר חברי הלהקה היו בני 18 בלבד. האלבום הופץ במקור תחת חברת התקליטים הראשונה שלהם, "Goodlife Recordings". לאחר הצטרפותו של הגיטריסט הראשי, סיניסטר גייטס (בריאן היינר ג'וניור), הוקלט מחדש השיר הראשון באלבום, "To End The Rapture" בניגונו של סיניסטר והאלבום עצמו יצא מחדש תחת חברת התקליטים "Hopeless Records". הלהקה הוציאה גם את אלבומה השני, "Waking the Fallen", תחת אותה חברת תקליטים. האלבום זכה לביקורות טובות במגזין הרולינג סטון. זמן קצר לאחר הוצאת האלבום הוחתמה הלהקה בחברת התקליטים של האחים וורנר.
האלבום השלישי של הלהקה יצא ב-7 ביוני 2005. אלבום זה הציג בעיקר מוזיקת הארד רוק, אך גם אלמנטים של הבי מטאל, בשונה מהאלבומים הקודמים, שהיו משויכים לז'אנר המטאלקור. הסגנון הקולי של הסולן, M. Shadows השתנה מצרחות הארדקור לשירה מלודית. האלבום הושפע מוזיקלית מלהקות אחרות כדוגמת Guns N' Roses.
השיר "Bat Country" משויך לספר ולסרט "פחד ותיעוב בלאס וגאס". השיר מוקדש למחבר הספר האנטר סטוקטון תומפסון. כמו כן, נעשה שימוש בשיר במספר משחקי וידאו. השיר "Blinded In Chains" הופיע בפסקול של המשחקים Need for Speed: Most Wanted ו-Arena Football.
השיר "Burn it Down" הוצג ב-24 באוקטובר 2006, בעת יציאתו של הסרט המסור 3. בטקס פרסי הקולנוע של ה-MTV זכתה הלהקה בפרס האמן הטוב ביותר שמופיע בסרט.
לאחר ביטול מסע ההופעות של סתיו-חורף 2006 הודיעה הלהקה על כוונתה להוציא אלבום רביעי. M. Shadows הודיע שהאלבום יהיה שונה בסגנונו מהאלבומים הקודמים ולא יהווה המשך להם.
ב-17 ביולי 2007 יצא DVD של הלהקה אשר נקרא "All Excess" (כניסה חופשית).
ב-28 בדצמבר 2009 נפטר המתופף של הלהקה, The Rev (ג'יימס אוון סאליבן). חברי הלהקה הספידו את חברם בהצהרה רשמית:
 |
"בעצב גדול אנחנו מודיעים לכם על לכתו של ג'ימי סאליבן. ג'ימי לא רק היה אחד מהמתופפים הטובים בעולם, הוא היה החבר והאח שלנו. המחשבות והתפילות שלנו עם משפחתו של ג'ימי ואנחנו מקווים שתכבדו את פרטיותם בשעות הקשות. ג'ימי, אתה תמיד בלבנו, אנחנו אוהבים אותך ". |
 |
|
לאחר מותו של The Rev, שהיה ממייסדיה, הוכרז שמתופף להקת דרים ת'יאטר, מייק פורטנוי, ינגן בהקלטת האלבום הבא של Avenged Sevenfold. מחברי הלהקה נמסר כי פורטנוי היה המתופף האהוב ביותר על The Rev.
ב2011 פינה פורטנוי את מקומו בשביל ארין אילג'י, שיחליף באופן קבוע את THE REV.
כמה דברים שעלי לציין הלהקה הזאת היא פשוט ענקית מבחינת הופעות ליריקה ביצועים מוזקאליים הלחנות גאוניות
כל שיר אצלהם הוא יצירה בפני עצמה
אני פשוט חולה עליהם
כפי שכתוב למעלה המתופף שלהם ג'ימי היה אחד המטופפים הטובים בעולם עוד לא יצא לי לראות להקה כזאת מוכשרת כל אחד בלהקה הוא גם זמר.. כך שהמוזיקה שלהם מאוד מאוד מיוחדת... |