אז ככה הבאתי מהסופר היום קילו גחלים טבעיים למנגל (בלי כימיקלים/זרזים/מדליקים וכו' נטו פחם) עלה 10 שקל.
לקחתי גזייה, שמתי עליה פלטה קטנה כזאת (מיועדת במקור לבישול שמים אותה על הכיריים והיא מעבירה חום בלי להבה).
על הפלטה זרקתי כמה חתיכות גחלים ששברתי, ממש אחרי 4-5 דקות הם היו מכוסים בשכבה דקה ויפה של אפר לבן (כמובן שהפכתי אותם כדי שכל הצדדים יידלקו).
שמתי 3 על הוורטקס ועל זה מגן רוח ונתתי לזה לשבת ככה בלי לפמפם איזה 3-4 דקות.
שמעו שאכטה ראשונה אני מסתכל על הכד.. תוך שניה הוא התמלא בעשן.
שאכטה שניה החליל כבר התחילה להראות תפוטנציאל שלה. עם סחיבה מטורפת, הרעש המטורף מהכד, עשן לבן וסמיך בטעם חזק של אבטיח, בלי (שוב בלי) ריח או טעם של גחל בכלל!
שמעו באמת אחד החישושים הטובים שהיו לי אי פעם. ממליץ לכולם, אחד הדברים הטובים, רק שימו לב לגחלים שהם טבעיים ולא זבל מפוצץ בדלק.
ככה,
לראש וורטקס או פאנל באמת שמומלץ לשים 3 גחלים בתצורה כזאת - שניים קטנים-בינוניים ואחד מלבן ארוך.
על כל זה לשים מגן רוח ולתת לגחלים לבשל טיפה תראש איזה 5 דקות (בלי שאכטות !!).
להתחיל לפמפם ולהנות מהעסיסיות
אחרי זה אפשר להוריד מגן רוח לפי רגש.
לראש סיני/מצרי/מודרני/WTF..היום 3 גחלים גמרו תראש הזה אחרי 40 דקות בערך. אחרי טיפה התעסקות עם הראש סחב עוד איזה 20 דקות ומת.
לדעתי צריך על ראש כזה לשים 2 גחלים בינוניים ומגן רוח, לתת לו להתבשל ואחרי זה רוב הסיכויים להוריד את המגן רוח.
שמעו זה אחד הדברים לעשן ככה, ממליץ לכם מה זה בחום.
יותר זול מגחלים רגילים ומחזיק הרבה יותר מהם (החלפתי פעם ראשונה בוורטקס גחלים אחרי שעה ו20 בערך, הורדתי אותם אחרי עוד חצי שעה בגלל כניסת שבת וחבר שלי לא מעשן בשבת).
כמובן שאי אפשר להשוות בכלל את הטעם בין ראש עם הגחלים האלה לראש עם איזה עץ לימון או סטאר, הטעם פשוט כל כך טוב!
יאללה תנסו ותנו פה תגובות איך היה![]()