דבר ראשון , ההודעה הזאת לא באה בשביל לפגוע באף אחד , או לנסות להתלהב לתפוס תחת.באמת , זה בא רק בשביל לשפר פה אנשים , כי יש פה כמה אנשים שיכולים להשתפר , והרבה.
אוקיי , נתחיל.
יו יו
הרבה אנשים פה חושבים שאם הם יגידו יו יו כל שורה זה יעשה ת'שיר קטע שלהם טוב. זה לא.
ללמוד מראפרים.
אי אפשר להיות "ראפר" אם אתה לא שומע ראפ , תכניסו את זה טוב טוב לראש. ושאני אומר ראפ אני לא מתכוון 50 סנט. תתחילו לשמוע קלאסיקות ישנות , שירים שאשכרה שינו דברים והביאו ת'ראפ למה שהוא היום. רק ככה תשתפרו.
דינמיות.
כמו שאמרתי , צריך לשמוע ראפ כדאי להצליח. תנסו ללמוד מראפרים מנוסים שעשו כסף בחיים שלהם מהופעות זרימה , עצירות שצריך , הגברת קצב שצריך - דינמיות. הכל בשביל שהתוצאה תהיה מושלמת. זה לא אומר להכניס 42901849012830912 מילים לא מובנות בשורה כדי שיתאים לביט , ההפך. זה אומר לדלל טקסט אם צריך , או להאריך אותו לא למשוך מילים.
להוריד ת'פוזה של הכושי.
מכיוון שהיום יש הרבה מאוד ישראלים שכבר שומעים ראפ , הגיע הזמן שתבינו שהפוזה לא מרשימה אף אחד. אפשר להפסיק להגיד "אתה לבן אני כושי" , "אני הראפר האמיתי אתה לא ראפר אתה חאפר". די , זה סתם זיוני שכל , וכמו שאמרתי קודם , לא מרשים אף אחד.
עריכה.
עריכה. עריכה זה אחד הדברים החשובים ביותר בשיר , ולמרות זאת , הרבה אנשים ממעיטים בערכה. העריכה נועדה כדאי להתאים את המילים בדיוק לביט אחרי שהקלטת , להדגיש משפטי מחץ עם הכפלות (כי כמו שתשימו לב בכל שיר , לרוב הבית די חלש חוץ מ3-4 שורות , שתמיד אותן אנשים זוכרים) , והוספת אפקטים שיכולים להוסיף למילים (גם חלק מהדגשה).
הקלטה בחלקים.
זה אני מאמין שהרוב יודעים , בכל זאת רציתי להוסיף את זה.
תמיד , אבל תמיד , תקליטו את השיר בקטעים. אף פעם אל תשירו את השיר רצוף. אחד מפני שזה עוזר מאוד בעריכה , שתיים בגלל שזה מונע עצירות בגלל חוסר אוויר , שלוש בגלל שזה פשוט יוצא הכי מושלם.
הביט.
ללא ספק הדבר הכי חשוב בשיר. זין על המילים. גם אם המילים ממש חלשות , ביט יכול לעשות את כל ההבדל בין שיר טוב לשיר עלוב. הדוגמה הכי טובה זה של האפס ההוא , שכחתי איך קוראים לו , ששר את ימים שחורים. שיר ממש ממש ממש עלוב מבחינה לירית , אבל הביט המדהים מחפה על זה. ולכן , בשביל לבחור ביט , תמיד תעזרו בחבר שאתם יודעים שלא מבין כלום בראפ , ותעשו על הביט הזה פריסטייל אפילו הכי עלוב בארץ , רק שיזרום עם הביט. אתם כבר תראו אם הוא מתלהב מהביט או לא.
התאמת טון לביט.
אוקיי. שמתי לב פה מכמה יצירות שאנשים מפרסמים שהם משתמשים בקול עצבני על ביטים רגועים , וזה הופך שיר להישמע פשוט נוראי. אם הביט רגוע - הטון צריך להיות רגוע. אם הביט עצבני - הטון לא יכול להיות רגוע. הדוגמה הכי טובה שאני יכול לתת , שיר ישראלי , של משפחת תאטק - ישראל. תשמעו שם את הקטע הפותח , של הצל. זה פשוט משפיל. תקחו דוגמה מאמנים כמו טופאק , שמתאימים את הקול שלהם לביט. לדוגמה - Can't C me , Dear Mama.
באטלים.
הדבר שכנראה מעניין פה את הרוב , באטלים.
המטרה בבאטל היא אשכרה להעליב את המתמודד שנגדך , ובגלל זה קללות כמו "אוי זיינתי את אמא שלך" "אוי אמא שלך זונה" לא עוזרות. זה לא מצחיק , לא מעליב , ולא תורם. ת'אמת זה גורם לאנשים ששמעו ראפ בחיים שלהם לחשוב שזה פשוט קטע עלוב. תפסיקו עם זה.
בקיצור , אם מישהו מחפש שירים טובים שירים שאשכרה אפשר ללמוד מהם דברים עתןץ. אפשר למצוא אותי (שאני על המחשב :{ ) ב #Team.eVo .
בהצלחה לכולם , אולי עוד יצא מפה מישהו
*שימו לב שהמדריך כל הזמן מתעדכן בדברים שאני נזכר בהם. תמיד תנסו לבדוק אם יש משהו חדשבנוסף אני יוסיף פה טיפים של אנשים אחרים.
LoVe BlooD.
הצעה שלי.
כולם לתת חרוזים אם יושבים הרבה אבל כל הקטע זה לקשר לבן אדם נגיד אני סתם לוקח חרוז
לדוגא מישהו מצא שתי מילים שמתחרזות נגיד בית ועיט
אז אפשר לתת משהו דפוק כמו אני יזרוק עלייך בית ואתה דומה לעיט אז מצאת חרוז ולא עשית איתו כלום צריך לקשר אותו לבאטל משהו כמו
"אחרי הדיס הזה לא תעז לצאת מהבית ותמיד סתכל למעלה אולי תראה את זה שדרס אותך כמו עיט (אני)"
קיצר זה דבר נורא חשוב לקשר ת' דברים כי אפשר לעשות מחרוז הכי מסריח משהו טוב
סימו לב: האחרים מקשיבים רק ל15 השניות של השיר אם ה15 שניות הראשונות טובות אז אם ימשיכו להקשיב לעוד 30-40 שניות ויקלטו את הסטייל ויעבירו לשיר הבא (אם יש).
גם ככה אתם עושים שאתם הולכים לחנות אם לא סמתם לב אתם שומעים בדרך כלל את ה15 שניות של השיר ואם לדעתם זה טוב אתם ממשיכים להקשיב....
אז קיצררר סימו לב לזהה שלא תעשו שטויות וסתם חרטה בהתחלת השיר.

הירשם כדי להגיב לנושא