Kal Online
בתמונות הצבע דהוי כי אני מוריד את האיכות בשביל להקטין את המשקל שלהן!
המדריך לא מועתק משום מקום!! אני רשמתי אותו!
מי שמעתיק שישים קרדיט או שידבר איתי קודם!
לינקים:
האתר הרישמי:
http://www.kalonline.com
הורדת המשחק:
http://www.kalonline.com/Download/Client.asp?btn=1
הרשמה:
http://www.kalonline.com/User/Agreement.asp
הקדמה:
Kal Online הינו משחק MMORPG - פעולה בגוף שלישי.
המשחק מבוסס על מיתוס קוריאני עתיק שבו מסופר על Ban-Go, מלך השדים ו Ha-Nin אשר מנהיג את צבא ההתנגדות לשדים.
במשחק השחקן מגלם דמות בצבאו של Ha-Nin, והשחקן נלחם בשדים, מפלצות שונות, וכמובן גם קיימת מערכת הPVP המפותחת של Kal Online.
הסבר על מערכת הפרטים של המשתמש והבסיס לבילדים:
אם אתם תלחצו במשחק על המקש C, יפתח לכם חלון עם כל הפרטים על המשתמש שלו.
הנה צילום מסך של פרטי המשתמש של השחקן שלי.

הסבר:
Name: שם השתקן
Job: הסוג של השחקן (קשתית, קוסמת לוחם)
Goverment Position: העבודה של השחקן
Guild: הגילד שאליו השחקן משתייך (אם לא הצטרפתם לשום גילד חלון זה יהיה ריק)
Position: השם שניתן לקבוצת המשתמשים בגילד (לדוגמא לידר יקרא LeaderOf או כל דבר אחר) זה לא משנה...
Level: הרמה של השחקן
Contribution: התרומה של השחקן לממשלה. (עולה כאשר אתם עושים משימות)
Health Point: נקודות החיים של השחקן
Magic Point: נקודות הקסם של השחקן
Attack point: נקודות ההתקפה של השחקן (התקפה פיזית -> קשתיות, לוחמים)
Magic Attack Point: נקודות ההתקפה של השחקן (התקפה קסמית -> רק לקוסמות)
On Target Point: נקודות הכיוון למטרה של השחקן. ככל שיש לכם יותר נקודות, הסיכוי שלכם לפספס את היריב יתקטן.
Evasion Point: נקודות התחמקות. ככל שיש לכם יותר נקודות, הסיכוי שלכם להתחמק מהתקפת היריב גדול יותר.
Defence: הגנה. ככל שיש לכם יותר נקודות, כך יתקזזו המכות הפיזיקליות של היריב עליכם, ואתם תספגו פחות.
נקודות ספיגה: אין לזה שימוש מיוחד ולכן זה לא חשוב למתחילים.
Fire Resistance: התנגדות להתקפות אש של קוסמות. ככל שיש לכם יותר כך יתקזז הנזק מפגיעות אש
Ice Resistance: התנגדות להתקפות קרח של קוסמות. ככל שיש לכם יותר כך יתקזז הנזק מפגיעות קרח
Lightning Resistance: התנגדות להתקפות ברק של קוסמות. ככל שיש לכם יותר כך יתקזז הנזק מפגיעות ברק
Non Elemental Resistance: התנגדות להתקפות שלא קשורות לאלמנטים. לדוגמא כל מיני התקפות שמורידות לכם את החיים לאט לאט.
Curse Resistance: התנגדות נגד קללות על השחקן. ככל שיש לכם יותר, כך הזמן שהקללה תישאר עליכם יקטן.
Point: נקודות להשקעה בסטטוס (Strength, Health, Intelligence, Wisdom, Agility)
השפעה של הסטטוס על דברים שונים והשימוש בהם:
Strength: משפיע בעיקר על נקודות ההתקפה הפיזיקלית ונקודות הכיוון למטרה, ומשפיע קצת על נקודות ההתחמקות.
Health: משפיע על נקודות החיים של השחקן.
Intelligence: משפיע בעיקר על נקודות ההתקפה הקיסמית, משפיע קצת על נקודות הכיוון למטרה.
Wisdom: משפיע על נקודות הקסם של השחקן.
Agility: משפיע בעיקר על נקודות ההתחמקות ונקודות ההתקפה, ומשפיע קצת על נקודות הכיוון למטרה.
הדמויות + הבילדים המתאימים:
במשחק Kal Online, קיימות מספר דמויות שהשחקן יכול לגלם.
לכל דמות יתרונות, חסרונות ואיפיון שונה.
כל אלה שאומרים שיש דמות חזקה יותר, חזקה פחות זה שטויות... לכל דמות המטרות שלה, והדרך שלה לנצח בקרב.
כמו כן, כל דמות מתחלקת ל-2 חלקים (עבודות) ברמה 50.
בואו נתחיל בהסברים:
הקשתית (Archer):
הקשתית היא דמות עוצמתית. היא תוקפת מרחוק, ויש לה המון נקודות התחמקות.
יתרונות:
- ירי מרחוק
- התקפה גבוהה
- המון נקודות התחמקות מהבגדים = ליריב קשה לפגוע
חסרונות:
- להתקפות הבאמת חזקות לוקח זמן להיטען
- הגנה בינונית
- קצת נקודות חיים
העבודות של הקשתית:
1) מרמה 1: Wondering Archer
הסקילים של העבודה הזאת הם בינוניים, בעיקרון אין הרבה בעבודה הזאת זאת עבודת בסיס לכולם.
הסקילים מתרכזים בלפגוע ביריב, למנוע ממנו לזוז לכמה שניות, ולשפר את נקודות הכיוון למטרה, נקודות ההתקפה הבסיסיות וכו'... שום דבר מיוחד
2) מרמה 30: Apprentice Archer
הסקילים בעבודה הזאת גם כן לא מיוחדים, חלק אפילו חלשים יותר מאלו של העבודה הראשונה, אך יש סקילים פאסיביים שמאוד משפיעים על השחקן.
3) מרמה 50: אוקי כאן אתם בוחרים מי אתם רוצים באמת ליהות => Imperial Commander או Expert Archer
Expert Archer: לEA יש סקיל התקפי מאוד חזק, לוקח לו זמן להיטען אך הוא מאוד חזק (וגם נראה דיי מרשים).
הEA מתמקד בשיפור נקודות ההתחמקות שלו, שיפור ההגנה נגד קסמים שונים וקללות ועוד...
תודות לשיפורים של הEA בנקודות ההתחמקות, קשה מאוד לפגוע בה. בנוסף לEA יש יכולת שמגדילה את טווח הירי ובסופו של דבר הEA מסוגל לירות ביריב ממרחק עצום. בסוף הExpert Archer הופך ל God Of Bow. היכולות של ה GOB עוד לא ידועות מכיוון שעוד לא הוספו למשחק. אך הרעיון הוא שהGOB יהנה מהתקפה אדירה!
סטאטוס:
Hp: 70-75
Str: 70
Agi: 90
Imperial Commander: הלIC אין סקילים של התקפה ישירה. אבל, כאן באה ההפתעה: לIC יש המון אבל המון סקילים שיחלישו את האוייב. הIC מתמקד בלהחליש את האוייב, להוריד לו את ההתקפה, את נקודות הכיוון למטרה, את נקודות ההתחמקות, את החיים ואפילו לקחת לו את נקודות הקסם!
לIC יש סקיל עיקרי שבו הוא משתמש: הסקיל לוקח לאוייב את החיים, ומעביר חלק מהם לשחקן עצמו!
הIC מסוגל לגרום ליריב ליהות עיוור, ובכך היריב לא יוכל לראות דמויות לפרק זמן מסויים, דבר שמאפשר לIC לחסל את היריב בקלות.
בסוף הImperial Commander הופך ל Imperial General. היכולות של ה IG עוד לא ידועות מכיוון שעוד לא הוספו למשחק. אך הירעיון הוא שהIG ישתק את היריב, ויחליש אותו לרמה כזאת שהיריב לא יוכל להגיב ובנוסף יוכל לתקוף מספר יריבים בפעם אחת.
סטאטוס:
Hp: 70-75
Str: 50
Agi: 110
הקוסמת (Magician):
הקוסמת היא דמות חזקה, וכבר מהרמה הראשונה היא מתחלקת לקוסמת התקפית וקוסמת החייאה.
יתרונות:
- התקפה מרחוק (לא כ"כ רחוק אבל קיים מרחק מסויים XD)
- אם בחרתם ליהות קוסמת התקפית ההתקפה תיהיה גבוהה מאוד, ומהירה.
- ניתן להתקיף המון אוייבים בהתקפה אחת
חסרונות:
- ההגנה נמוכה מאוד
- נקודות ההתחמקות נמוכת גם כן
- נקודות חיים ברמה בינונית
העבודות של הקוסמת:
1) מרמה 1: Scholar
הסקילים בעבודה הזאת הם בעוצמה בינונית.
יכולות ההתקפה בסיסיות מאוד, וגם יכולות ריפוי בינוניות.
2) מרמה 30: Literary Person
הסקילים כאן הם יותר חזקים.
יכולות הריפוי משתפרות מאוד, וכך גם יכולות ההתקפה.
ניתן כבר ממש להרגיש בעוצמה של הקוסמת אם זה מבחינת התקפה ואם זה מבחינת ריפוי. ניתן לרפא כמה חברים ביחד, ולהחיות אנשים מתים.
3) מרמה 50: אוקי כאן אתם בוחרים מי אתם רוצים באמת ליהות => Chairperson Of Joong-Bang או Hermit
Chairperson Of Joong-Bang: לC.JB יש יכולות ריפוי אדירות! הC.JB מסוגל להחזיר את החיים של החברים או של עצמו לאחר ספיגת נזק חזרה ל100%! לחזק את ההתקפה שלהם, את ההגנה, את החיים, לשפר את הסטאטוס לזמן מסויים ועוד...
(בעצם ההפך מהקללות של הIC). לבסוף הHERMIT הופך ל Military Adviser. היכולות עוד לא קיימות אך הירעיון הכללי הוא להעלות את היכולות של החברים בצורה מרשימה, ויכולות ריפוי ממש אבל ממש חזקות.
סטאטוס:
Hp: 80
Wis: 60-70
Int: 40-50 או בכלל לא אם אתם לא מתכננים לתקוף (דמות של פארטי בלבד)
Hermit: לHERMIT יש יכולות התקפה מדהימות! הHERMIT מסוגל לתקוף מספר אויבים ביחד, לתקוף חזק ומהר.
הHERMIT יכול לשפר את נקודות ההתקפה הפיזית והקיסמית של החברים או של עצמו.
הHERMIT מסוגל לחולל סופות ברקים, שלג ואש.
הHERMIT בסופו של דבר הופך לASCETIC. גם כאן עוד לא קיימות היכולות אך הרעיון הכללי יהיה להרוג מספר אוייבים אדיר במהירות.
סטאטוס:
Hp: 80
Wis: 40-50
Int: 60-80 תלוי בכם...
הלוחם (Knight):
הלוחם הוא דמות חזקה, מאוד היתקפית ובעלת הגנה גבוהה.
יתרונות:
- סליחה שהיה רשום פה התקפה מרחוק XD טעות שלי ^.^ פשוט השתמשתי בתבנית שהכנתי פעם אחת לקוסמת ושחכתי למחוק
- המון חיים
- המון נקודות פגיעה
- המון הגנה
חסרונות:
- קצת נקודות התחמקות
- הגנה בסיסית
העבודות של הקוסמת:
1) מרמה 1: Wondering Knight
הסקילים בעבודה הזאת הם בעוצמה בינונית.
יכולות ההתקפה בסיסיות מאוד, וגם יכולות הגנה לא משהו...
2) מרמה 30: Apprentice Knight
הסקילים כאן הם יותר חזקים.
יכולות ההתקפה וההגנה משתפרים בצורה ניכרת, וניתן להרגיש את עוצמתו של הלוחם.
3) מרמה 50: אוקי כאן אתם בוחרים מי אתם רוצים באמת ליהות => Commander או Vagabond Swordman
*מרמה 50 הלוחם יכול לבחור להמשיך להשתמש בחרב יד אחת עם מגן או להשתמש בחרב 2 ידיים עוצמתית.
Vagabond Swordman: לVAGA יש התקפה גבוהה מכיוון שהוא משתמש בחרב 2 ידיים. ההתקפה שלו איטית אך הקומבו של המתקפות שלו הוא רצחני.
ההגנה בסיסית מאוד מכיין שאין מגן, אך זה מתקזז מכיוון שההתקפה היא פשוט עצומה!
סטאטוס:
Hp: 75-80
Str: 110
Agi: 48
Commander: לCOMMANDER התקפה חלשה מכייוון שהוא משתמש בחרב של יד אחת עם מגן, אך ההגנה שלו היא עצומה!
היכולות שלו מאפשרות לו לשפר את ההגנה שלו ושל החברים שלו בפארטי.
הוא מסוגל לשפר את נקודות הפיגעה, ההתקפה הפיזיקלית, ועוד...
סטאטוס:
Hp: 110
Str: 60
Agi: 60-70
פירוט השיפורים, והכתוב על הבגדים וכו'...
במשחק קיימת מערכת של Expsolive Blow או בקיצור EB.
כאשר על הנשק שלכם יש EB, קיים סיכוי שבנוסף למכה הרגילשה שלכם, יווסף החוזק של ה EB.
לדוגמא: אם ה EB שיצא הוא 600, והמכה הרגילה שהבאתם היא 1400 אז זה יצא כאילו הורדתם לאוייב 2000 נקודות חיים.
ניתן להוסיף EB לנשק לפי כמות הטאליסמנים (של ההתקפה) שתשימו עליו.
לדוגמא לא ניתן לשים 11 טאליסמנים ו 12 EB, אבל ניתן לשים 11 טאליסמנים ו 8 EB.
במשחק אתם תוכלו לשים לב שאנשים רושמים שיפור של נשק בצורה הבאה G48 11/11/1 Legendary Savage Sword.
אתם חושבים לעצמכם: למה הוא מתכוון ב 11/11/1? 0O
אז הנה הפירוט: כמה OTP הוסיפו לנשק (1)/כמה EB יש על הנשק (11)/כמה טאליסמנים של התקפה יש על הנשק (11) ה G48 מציין את הGrade של הנשק שעליו אני אסביר מאוחר יותר, ה Savage זה השם בקיצור של הנשק, Legendary הוא הטאליסמן ששמו על הנשק.
הנה תמונה שתמחיש לכם: (התמונה היא של הקשת של הקשתית שלי)

זוהי תמונה של הקשת שלי, G53 12/12/4 Legendary Pain Bow.
הLegendary מציין את השם של ה Talisman Of Infection שיש על הנשק.
וכשאמרתי טאליסמנים של התקפה התכוונתי ל 12 Talisman Of Attack.
ולנשקים של קוסמת זה יהיה Talisman Of Magic.
בכדי לשפר את הOTP משתמשים ב Talisman Of Accuracy.
כמו כן, ישנם גם הבגדים.
הם יותר פשוטים אבל גם כן יש מה ללמוד:
יש מערכת של Bead Of Fire במשחק שעליה אני לא יפרט, אתם תלמדו אותה במהלך במשחק... זה לא רלוונטי לרמות הנמוכות.
בכללי, כאשר ידברי איתכם על הבגדים יגידו נגיד G50 Despotic Archer Chest (כאשר Despotic מציין את שם הטאליסמן שעל הבגד. לבגדים משתמשים ב Talisman Of Protection).
תמונה להמחשב והסבר:

אם נרצה לתאר את הבגד הזה: G50 Forced archer chest... אבל בכלל שזה לא טאליסמן מיוחד או משהו כזה (לא משהו XD) אז אפשר גם להגיד G50 Archer chest +1str.
עכשיו הסבר:
Evasion Point זה נקודות ההתחמקות שהבגד מוסיף
Defence זה ההגנה שהבגד מוסיף
וכו'... תוכלו להיעצר ברשימה שהכנתי למעלה של הסטאטוס.
המשך (לא נכנס לי בהודעה אחת XD)
סקילים:
במשחק Kal Online ישנה אפשרות להשתמש בסקילים (יכולות מיוחדות) של השחקן על מנת לחזק את ההתקפה או לעשות כל מיני דברים מיוחדים.
הסקילים מתחלקים ל 2 חלקים. סקילים אקטיביים (עושים פעולה ממשית במשחק. כמו לתקוף, להחיות וכו'...) וסקילים פסיביים (עושים פעולה פסיבית במשחק. לדוגמא: להעלות את ההתקפה של השחקן או את כמות החיים שלו ביחס לכמות הקיימת)
אם תלחצו "S" תוכלו לראות את רשימת הסקילים שלכם.
תמונה לסקילים אקטיביים:

ה Skill Point מציין כמה נקודות יש לכם בשביל להשקיע בסקילים. (SP 1 יעלה את הסקיל ברמה אחת).
PvP - People Vs. People:
במשחק גם קיימת מערכת קרב שבה אנשים יכולים להילחם באנשים.
אם אתם רוצים לעשות קרב אחד על אחד מול משתמש מסויים שנמצא ליידכם אתם רושמים בצ'אט את הפקודה הבאה:
duel Charname/ כאשר ה Charname מציין את שם השחקן היריב.
אם מישהו ישאר אותכם לקרב תופיע בצד המסך ההודעה הבאה:

אם אתם רוצים לעשות את הקרב לחצו על Ok אם לא, לחצו על Cancel.
-----------------------------------------
כמו כן, יש מערכת של מלחמה בין גילדים.
אין לי תמונות של זה כרגע אבל במלחמה יש בלאגן גדול והמשימה היא להפיל את הדגל של הגילד שכרגע שולט ב Castle, ולתלות את הדגל של הגילד שלכם. (משימה לא פשוטה XD).
-----------------------------------------
בנוסף יש מערכת של Assasin (רוצח).
שחקנים יכולים לקנות מסכה של רוצח, לשים אותה ולתקוף שחקנים אחרים.
ואם עדיו יש משהו שלא מבין אז הנה עוד מידע:
המדריך לא מועתק משום מקום!! אני רשמתי אותו!
מי שמעתיק שישים קרדיט או שידבר איתי קודם!
החלק השני של המדריך הקשור ל Kal Online.
בחלק הזה של המדריך, אני אסביר לכם איך להשיג כסף במשחק.
מכיוון שמי שניסה לשחק במשחק הבין שלהשיג כסף במשחק הזה זה לא פשוט כ"כ... אבל ת'אמת? זה דיי פשוט... רק צריך סבלנות ולא להתייאש. (בחלק הזה של המדריך לא יצא לי להביא דוגמאות מהשחקן שלי כמו במדריך הקודם כי יש לי בעיה בהתחברות :X אז הפעם אני ישתמש גם בתמונות מהשחקן שלי וגם מתמונת שאני מצאתי באינטרנט).
אז בואו נתחיל:
פתחתם שחקן חדש. איפה מביאים כסף?
אוקי, כידוע לכם כשמתחילים שחקן חדש במשחק Kal Online או בכל משחק אחר, היוצרים של המשחק נונתים לנו רק את הדברים המינימליים שאותם אנו צריכים בשביל לשחק.
הדברים הם: נשק, טלפורט (איתו אפשר להעביר את השחקן במהירות מעיר לעיר. במקרה שלנו, מתחילים רק עם טלפורט לעיר הראשונה), וזהו...
אז המון חושבים לעצמם "איך אני אמור להשיג כסף מהשטויות האלה?!"
אז הנה הדרך שבה לא יחסר לכם כסף...
דבר ראשון לכו להרוג כמה מפלצות מחוץ לעיר, תאספו את הכסף שיפול מהמפלצות.
תנסו לאסוף משהו באזור של 500-1000 Geon.
אחר כך לכו לחנות שבה מוכרים רשתות דיג ותקנו רשת אחת או 2. (לרשת הדיג קוראים במשחק Fish Trap).
אם אתם לא מוצאים את החנות תשאלו אנשים (Where is the merchant?) או שפשוט תפתחו מפה ותחפשו Merchant זאת עיר קטנה לא יהיה לכם קשה למצוא אותו...
אחרי שקניתם רשת דיג, תלכו לנהר עד שתראו את דייג (הוא נראה בדיוק כמו הMerchant)... תדברו איתו, ותבחרו באופציה של I Would Like To Go To The Fishing Island או משהו בסגנון...
זה יעביר אותכם לאי של דיג.
באי תסתכלו מסביב אתם תראו המון אנשים מרוכזים מסביב לאיש אחר שגם הוא דומה ל Merchant... תדברו איתו ותבחרו באפשרות Please set up my fish trap או משהו בסגנון... XD
וזהו, אתם תראו שהוא יקח את רשת הדיג שלכם, ויופיע לכם מד. כל פעם שהמד מגיע ל 100% זה אומר שדגתם דג אחד.
העניין הוא שלוקח המון זמן לדוג דג ולכן אני ממליץ לכם לתת לשחקן לדוג בלילה, וביום לשחק.
את הדגים אפשר למכור... חלק זולים מאוד, וחלק מגיעים למחירים של 60 אלף וכו'...
על מחירים של דגים אני לא ידבר כאן כי בכל שרת שתשחקו זה שונה ואני לא מעודכן בכל מה שקורה בשרתים שבהם אני לא משחק.
אחרי שמכרתם דגים, תנסו להגיע לסכומים של 100-200 אלף (כן אני ידע שזה מאוד מאייש אבל אין מה לעשות... השקעה לעתיד XD)
אחרי שיש לכם מספיק כסף, תקנו לכם נשק נחמד G40... (אבל לא נשק שיפוצץ את הכיס של השחקן שלכם ^^) ובגד אחד או שניים G42 (תלוי כמה כסף ישאר לכם).
אחרי שקניתם, תמשיכו בדרך הזאת עד שיהיה לכם סט שלם של G42 ונשק G40 נחמד...
הגעתם לסט שלם ונשק? סבבה! כאן מתחיל הכיף =]
אוקי, אחרי שיש לנו סט שלם G42 ונשק G40 חמוד, אפשר להתחיל באמת להשיג כסף.
אוקי תראו, ממשיכים לדוג עד שיהיו לכם עוד 100 אלף בצד.
אחרי זה, יש דבר שנקרא Stone Of Revition. אחד כזה עולה משהו כמו 10 אלף אני לא בטוח בכל שרת... אבל זה משהו בסביבות של ה 10 אלף.
בקיצור, המטרה שלכם תיהיה למצוא כאלה Rev Stones שמוכרים ב 9 וחצי אלף או פחות (יענו בפחות ממה שהמחיר הרגיל). זה לא מטרה פשוטה אבל כך לא כ"כ מסובכת... תמצאו כאלה, תקנו מהם ותמכרו ב 10 אלף.
אם אתם רואים נשק G40 שמוכרים אותו ב 40 אלף תקנו אותו! אתם יכולים להפוך אותו לRev Stones (אני אסביר על המערכת הזאת בהמשך) ותקבלו עליו 5 Rev Stones מה שאומר שאתם הרווחתם 50 אלף => 10 אלף רווח.
ככה תמשיכו עד שתגיעו לסכומים מכובדים של כסף.
ואז תתחילו לחפש דברים יותר טובים לקנות בזול ולמכור ביקר

תתעדכו במחירים של השרתים וככה לאט לאט אתם תיהיו עשירים.
חשוב לציין שלפעמים העיסקה שלכם תיכשל ואתם תפסידו כסף! לא להתייאש תמיד יש נפילות ומורדות במשחק הזה. הכי חשוב זה לא לוותר ולא לאבד תקווה! בסוף המשחק יוביל אותנו בדרך הנכונה ויהיה לכם מספיק כסף. תנסו פשוט להנות מהמשחק...
אוקי בעיקרון אין עוד דרכים משמעותיות להשיג כסף במשחק (אני מדבר על דרכים חוקיות...)
אם תעשו הכול לפי המדריך הזה, תתאזרו בסבלנות ותתנו לזמן לעשות את שלו אתם תראו איך השחקן שלכם יהיה מסודר צ'יק צ'ק.. ולפני שתסימו לב אתם כבר עם כסף עודף בכיס, וכל מה שאתם צריכים כבר יש לכם =]
זהו מקווה שנהנתם ועזרתי לכם