אישי עם דימה, מנהל קבוצת Counter-Strike של הארגון המצליח, eSrael.
בראיון דיברנו על ה CPL, על אירועים עתידיים שהם צפויים להשתתף, הן בארץ והן בחו"ל.
והכי חשוב, על המכה האדירה שהארגון וקבוצת ה Counter-Strike שלהם יחטפו בקרוב.
ש: ספר לי קצת על עצמך, מתי נכנסת לאיזראל וקצת רקע על אי זראל
ת: אני דימה בן 21, השתחררתי לא מזמן מצה"ל. עברתי ל איזראל ביחד עם חברי קבוצת אי אן די לפני מספר חודשים כאשר המטרה העיקרית היא לבנות קבוצה שתוכל לייצג את איזראל ב סי פי אל. איזאל עצמו הוא ארגון מולטי גיימינג מקצועי, הכי וותיק בארץ לאחר פירוקה של אי אן די ובתחומים רבים נחשב הכי טוב בישראל.
ש: לאחר השיחה האחרונה שלנו, יצאתי בהרגשה שאתם יודעים שאתם תזכו בטורניר גיימר, אבל לא רוצים להתהלל לפני שהתואר ביד, עכשיו שכבר התואר ביד, אתה מוכן לאשר את זה?
ת: זה ממש לא נכון. לאחר מסיבת הרשת האחרונה הקבוצה נכנסה למצב של חוסר פעילות כמעט מוחלט ואני אישית לא האמנתי שנעבור את שלב רבע הגמר. הקבוצה כמעט ולא התאמנה לפני המשחקים בטורניר שלא לדבר על אימונים סדירים כמו שהיו לנו עד מסיבת הרשת. עכשיו אחרי שזכינו אני רק יכול להגיד שאני עדיין מופתע וחבל שדווקא עכשיו כשהדברים התחילו להסתדר בתוך הקבוצה אני עומדים בפני מכה נוספת: גיוסם של שלושה שחקני מפתח
ש: אפרופו גיוס שחקני מפתח, (שמרתי את זה לסוף אבל אתה העלית את זה) מה התכנון שלכם, את מי אתם מעוניינים לגייס, מי על הכוונת?
ת: כאן טמונה הבעיה. אנחנו בעצם נמצאים במאבק פנימי עם עצמנו. מצד אחד יש לנו 16 כרטיסי טיסה לאירופה בזכות החסות של טי אם אס ואנחנו רוצים לנצל אותם ובשביל זה נצטרך לבנות הרכב שיוכל לטוס לחו"ל (לאלה שלא יודעים אי אפשר לצאת לחו"ל בשנה הראשונה לאחר הגיוס לצה"ל). מצד שני כל אחד מהשחקנים שמתגייסים הוא שחקן מדהים בעל כישורי משחק ברמה הגבוהה ביותר וכמו כן מנטליות נכונה וגישה שתואמת את גישתה של איזראל.
נכון לעכשיו אני יכול להגיד שדן ככל הנראה לא ימשיך איתנו כחלק מההרכב אך הוא יישאר חבר בקבוצה וייקח חלק פעיל בבניית הרכב חדש במידה ויהיה אחד כזה. ושוב אני רוצה להגיד ששום דבר עוד לא סופי ורק לאחר גיוסם של השחקנים נדע מה צופה לנו העתיד.
ש: הרחבה בנוגע למגויסים, האם הם ימשיכו לקחת חלק פעיל בקבוצה? או שאתם מחפשים כוכבים מחליפים?
ת: נכון לעכשיו שום דבר לא ידוע. אם זה יתאפשר נישאר עם הרכב קרוב ככל האפשר להרכב המקורי. אין יותר מידי שחקנים שיכולים להחליף את השחקנים העוזבים לאו דווקא מבחינת כישורי משחק אלה יותר מבחינת גישה ואישיות. מה שכן ידוע שגם רם וגם דולב מעוניינים להמשיך לשחק באופן תחרותי במידה והדבר יתאפשר במסגרת שרותם הצבאי.
ש: בוא נלך קצת על העתיד, בקרוב נפתחת ליגת cs.co.il ישנן תוכניות? ובעתיד הלא רחוק ישנם שמועות על ליגת גיימר נוספת, מה התוכניות גם לליגה זו? וכמובן מה בעניין לאנים? תמשיכו לייצג את הארגון ? או שאם לא תצליחו לגייס כוכבים חדשים פשוט תנסו לדלג על איזה אירוע או שניים במטרה לחזור מחודשים?
ת: ליגת גיימר נוספת אינה שמועה וזה ידוע שהליגה תתקיים. אני דיי בטוח שיהיה לנו יצוג לליגה עצמה. אני לא יכול להבטיח שבמידה ונזכה בליגה ההרכב שייצג אותנו בתחרות הבאה של אי אס ווי סי יהיה זהה לזה שהתחרה בליגה עצמה. כנ"ל לגבי לאנים. כל עוד התחרות היא בארץ אני חושב שיהיו לנו חמישה שחקנים שייצגו אותנו אך איזראל בתור ארגון פורץ דרך לא מוכן להסתפק בתחרויות מקומיות בלבד ותמיד ישאף לשלוח שחקנים לחו"ל.
בנוגע ל cs.co.il הרעיון עצמו נראה מפתה ונכון לעכשיו אנחנו עוד לא יודעים אם נשתתף או לא. ממה שהבנתי יש עוד זמן עד לתחילת ההרשמה. אולי בעוד שבוע-שבועיים תהיה לי תשובה.
ש: אני מבין שלתחרות הבאה בחול גם אתה תיסע עם הקבוצה, יש איזה לקח של הקבוצה מה CPL או איזה חוויות יוצאות דופן שהקבוצה לא מפסיקה לדבר עליהן? ולתחרות הבאה בחו"ל איך אתם מתכוונים להתכונן?
ת: אני לא חושב שיכולנו להתאמן בצורה טובה יותר לפני ה סי פי אל. השחקנים נתנו את הנשמה שלהם מהרגה שהקבוצה הורכבה ועד היום האחרון וגם התאמנו המון בתחרות עצמה. לדעתי האישית הטעות היחידה שהקבוצה עשתה במהלך סי פי אל היא לשנות טקטיקות לפני המשחק בלי אימונים מקדימים כמו שקרה לנו נגד EG באינפרנו, או נגד g3x ב ניוק.
סה"כ הקבוצה למדה הרבה מהתחרות הזו ופעם הבאה במידה ותהיה אנחנו נהיה מוכנים עוד יותר.
ש: תמיד ידעתי ששלושת הקבוצות הראשונות בארץ זה הטופ הישראלי, כאשר שאר הקבוצות בארץ דיי תקועות ולא זזות לשום מקום, לאחרונה ראינו כי גם מד איבל רוצים להיכנס לרשימת הטופ הישראלי, ושומרות כבר 2 אירועים על המקום הרביעי. ובנוסף ישנן שמועות על קבוצות רציניות הקמות ומאיימות להיכנס לטופ הישראלי... מה דעתך בעניין? האם אנו מתקדמים ויוצרים קהילה גדולה של ספורט מקצועי, או שמגדילים את הפער בין הספורט המקצועי לבין מי שחושב שהוא מקצועי?
ת:משהו לא ילך כשורה הם צפויים להתפרק ותוך זמן קצר שמם ישכח , מנהל טוב ידע לשמר את הקבוצה שלו ולבנות אותה מחדש במידה והיא תכנס לבעיות. ככה גם השם ישרוד לטווח ארוך יותר מה שיוסיף למוניטין של הקבוצה
ש: תודה רבה על זמנך, יש לך משהו לסיום?
ת: תודה על הראיון, היה נחמד. תודה לכל התומכים שלנו, תודה לכל נותני החסות במיוחד ל טי אם אס
תודה לדימה, צוות האתר מאחל לקבוצת אי זראל הרבה הצלחה, הן בארץ והן בחו"ל ובעזרת השם תביאו כבוד למדינה![]()
תגובות.

הירשם כדי להגיב לנושא