שלום
החלטתי לרשום מדריך קטן על ההבדלים בין הסגנונות השונים של ראשים שיש, וקצת מסקנות ודעות עליהם, תהנו
שימו לב: בראש פאנל שאפשר להזמין מאתר מסויים, הגבעה באמצע יחסית גבוהה והיא טיפונת נמוכה מהצדדים של הראש אז כשאני שואף דרך הראש הנייר כסף נצמד אל הגבעה הזאת ואז נכנס אוויר נקי בלי לעבור דרך הטבק, אז מה שעשיתי - לקחתי שתי סיכות ביטחון, שמתי אותם בצורת X על הראש (ככה שהאמצע מעל הגבעה) ועל זה שמתי נייר כסף (ככה שהגבהתי את הראש במילימטר בערך).
התוצאה: הראש עכשיו סוחב ממש טוב (יותר טוב מהוורטקס.) ואפשר לשים בו טיפונת יותר טבק, בכל זאת אני אחפש איזה פתרון יותר קבוע לזה.
לדעתי כל סגנון מתאים לסוגי טבק שונים ורוב הסיכויים שטבק כלשהו יעבוד הרבה יותר טוב בראש אחד מאשר בראש אחר, תראו מה נוח לכם אבל הנה מה שאני חושב:
ראש מצרי (חורים בתחתית, ראש רגיל/חרסינה/חימר/מצרי) יהיה רק לטבק יבש כמו נחלה לדוגמא.
ראש וורטקס (עם גבעה שיש לה חורים בצד במקום למעלה) יהיה לטבקים היותר רטובים (ייצור מקומי וכל הדברים שיש בגואה/סיטונאים וכו').
ראש פאנל (עם גבעה שיש לה חור למעלה) יהיה לטבקים הכי רטובים שיוצא לעשן, טנג'ירס, מקומיים ממש רטובים, טבק מוכן ביתית.
דעות שלי:
הכי נוח לי להסתדר עם וורטקס, פשוט קל להכין בו ראש.
בפאנל יש ייתרון שאפשר לדחוס את הטבק לתחתית (ככה יותר נוזלים בתחתית + יותר טבק בראש = יותר טעם ליותר זמן).
ראש מצרי בכל מצב יילך הכי טוב עם טבק מקורי של נחלה, פשוט מתאים.
איך להכין:
לכל ראש יש דרך לעשות חורים בנייר הכסף, לכו לפי זה והכל יהיה בסדר:
קודם כל, ממליץ תמיד לתת נשיפה חזקה בתחתית אחרי שעשיתם חורים כדי לאוורר את החורים של הראש שלא ייתקע בהם טבק, יותר קריטי מזה, שימו לב שהטבק לא נוגע אף פעם בנייר הכסף למה זה גומר את הראש הרבה יותר מהר וזה נהיה מסריח. שימו את הטבק ככה שהוא יושב איזה מילימטר שניים מתחת לשפה של הראש ולנייר הכסף.
בראש מצרי פשוט תעשו חורים על כל הנייר כמו שאתם תמיד עושים, אי אפשר לטעות ככה. החלטה שלכם כבר אם לעשות מלא חורים קטנים, כמה חורים ענקיים עם כמה קטנים מסביבם, או פשוט איזה 8 חורים ענקיים על כל הראש. כל אחד וההעדפה שלו, אני ממליץ על מלא חורים קטנים (לדעתי מפזר את החום בצורה אחידה יותר), כשאתם עושים את החורים במרכז תעבירו את המחט/קיסם דרך החורים של הראש גם, ככה תאווררו אותו (אפשר גם להעביר מלמטה למעלה אם יותר נוח לכם אבל לדעתי זה יכול להדביק את הטבק לנייר הכסף שזה רע).
בראש וורטקס שימו טבק בהיקף של הראש (לא תמיד צריך לדחוס אני לא חושב שזה קריטי, שימו לב רק שלא שמתם קצת מדי טבק כי הוא סתם יישרף מהר..), אחרי ששמתם, תרחיקו את הטבק מהחורים של הגבעה באמצע ותדחסו אותו קצת שלא ייגע בנייר הכסף.
שימו נייר כסף ותעשו חורים בכל ההיקף של הראש (אני עושה טבעת של איזה 10 חורים יחסית גדולים בהיקף, ועוד 2 טבעות של חורים קטנים לכיוון המרכז), שימו לב שבמרכז (איפה שהגבעה, ממש מעלה) אל תשימו חורים כי אז אתם גורמים לאוויר להכנס ישירות לנרגילות בלי לעבור דרך טבק וזה סתם יחרבן לכם תראש. תנשפו חזק בתחתית של הראש כדי להרחיק טבק שהחליט להדבק לחורים של הראש וסיימתם
בראש פאנל תפוצצו את הראש בטבק ותדחסו אותו (שוב, שיהיה דחוס טיפה יותר ממה שהייתם דוחסים בוורטקס), שימו נייר כסף ותעשו חורים כמו שהייתם עושים בוורטקס (יותר חשוב העניין של לא לעשות חורים באמצע). אם גם לכם היה מזל נאחס והגבעה גורמת לנייר הכסף להשאב ולחסום אותה, תנסו לעשות חור אחד בינוני מעל הגבעה, אם לא עוזר, מה שאני עשיתי שמתי שתי סיכות ביטחון בצורה של X על הראש ועל זה נייר כסף, ככה שהגבהתי את הראש במילימטר שניים ועכשיו הכל בסדר.
פה אין טעם לתת נשיפה למטה למה במילא אין טבק על החור של הראש.
הנה תמונה קצת יותר ברורה (סתם כמה ראשים שיש לי):
תהנו חבר'ה![]()