אוקי חברה אני רוצה לדון על זה קצת ...
על הסיבות , השלכות ,וכ"ו .
אני מאוד מבקש שתעזבו את כל הקטע של ה"מורעלות " בצד . בלי אמרות .
ננסה לבחון את הענין באובייקטיביות . ולדון על דרכי פתרון.
כי לאחרונה חבר שלי השתחרר מהצבא, והוא בחור חכם ורציני .
וחשבתי לעצמי שוואלה לא כולם משתמטים בגלל ש : " אין להם זין לזה "
לדוגמא : חבר שלי שהשתחרר , השתחרר מטעמי משפחה ובעיות כלכליות .
הוא חיי עם משפחתו מתחת לקו העוני , הוריו בני כמעט 60 . אבא שלו בקושי יכול לעבוד בעבודה הפיזית במפעל שהוא עובד ו נאלץ לצמצם בשעות עבודה . אז חבר שלי החליט לא ללכת לצבא ולעזור למשפחה , לעבוד כמה שיותר ו לנסות ללכת ללמוד במוסדות להשכלה גבוה כדי לקבל תואר כמה שיורת מוקדם בחיים ולעשות כסף כמו שאומרים .
וואלה , באמת שאני לא מאשים אנשים כאלה . באמת באמת שלא .
כן אני כן בן אדם עם ערכים של ללכת לצבא מתוך רצון לתרום לסביבתך והכל, אולי אני לא מורעל על קרבי , אבל אני נגד השתמטות מצה"ל ויש לי מוטיבציה גבוה להתגייס .
כמו חבר שלי יש עוד המון חברה כאלה . שלא מתגייסים בגלל סיבות כאלה , או שפשוט וואלה אנשים חכמים אבל רוצים להיתקדם בחיים שלהם בעצמם וכמה שיותר מהר להיתקדם בתחום שהם רוצים לעסוק בחיים .
עכשיו אני קראתי בעיתון את דבריו של אחד המפקדים הבכירים בצה"ל לא יודע מה שמו , הוא האשים את הסלברטאים שלא התגייסו לצה"ל וכ"ו.
וכמו כן הוא הציאה מספר דרכים ו פתרונות כדי לעודד גיוס .
ואני חושב שהוא ממש ממש מדבר לענין .
לדוגמא : הוא הציעה שכל חייל שיצא מקרבי יהיה זכאי ל לימודים במוסדות להשכלה גבוה בחינם .
לחייל לא קרבי , במחיר סביר . ( לא מעל 10 אלף שקל )
או ש סבסוד קניית דירה , לחיילים משוחררים .ודברים כאלה והטבות וכ"ו וכ"ו .
אני חושב שזה דברים מאוד לענין , אלה דברים שלמשל חבר שלי היה מתגייס ככל הנראה , ולא משתחרר.
חברה מי שלא בא משכונות מצוקה וחיי כמו שצריך והוריו ממנים אותו בכל דבר שירצה באמת שלא יבינו את זה .
אני מבקש לנהוג באובייקטיביות
ותגיבו , מה דעתכם הסיבות להשתמטות , ההשלכות של זה ואיך אפשר לפתור את זה .