לפני שנתחיל רק חשוב לי שיהיה ברור שכל "עץ" סקילים מכיל בתוכו כ 8 סקילים. ולכן כשאני אומר סקיל ראשון אני מתכוון לסקיל הראשון ברשימה וכו'...ועוד משהו: PVP= Player Vs Player ------ PVM= Player Vs Monsters
ועוד משהו אחרון לכל דמות אני יתייחס רק לשתי ה"עצים" של הסקילים העיקריים ואז בסוף אני יגיד מה לעלות בבאפים למי שרוצה...
ועוד משהו שנזכרתי בו רק עכשיו! בנוגע למה שלובשים. אני אישית מנסיון אישי... ממליץ לכל הדמויות לא משנה איזה סוג הם.. ללבוש PROTECTORS.. זה מנסיון אישי.. זה הסט הטוב ביותר לדעתי כי הוא משלב גם PHY וגם MAG ואתם תיהיו טובים איתו גם ב PVP וגם ב CAVES כשתגיעו.. אם תגיעו..
אוקיי חברה! אז בואו ונתחיל:
כידוע במשחק הסקילים מחולקים ל FORCE ול WEAPON השילוב בן שניהם [או כמה מהם] נקרא בילד... במשחק ניתן לראות מספר בילדים קבועים שמחולקים לפי סוג הנשק!

BLADER/בליידר:
בליידר זאת הדמות החזקה ביותר ל PVP ברמות גבוהות מכמה סיבות. היא PURE STR משמע: מעלה רק STR: ומכאן שיש לו המון חיים! בנוסף לכך לבליידר יש מגן שמוסיף בלוקים והמון הגנה!! והדבר הכי חשוב זה שיש לו סקיל שמפיל את האויב לאדמה ואז דוקר אותו [הדרגות הגבוהות של הסקיל הזה דוקרות פעמיים ואפשר גם לשלב כמה רמות ולכן מתקבל פה ביצוע מדהים של הורדת DMG]
כל אלו עושים את הבליידר לדמות תותחית ל PVP וגם לא רעה ל PVM! הסקילים שצריכים לעלות בשביל להיות בליידר טוב צריכים,שוב , לעלות רק STR ואת הסקילים הבאים:
בעץ הבלייד:
קסם ראשון: מעלים רק 1. וזה עוזר ברמות הנמוכות לעלות רמות
קסם שני: מעלים כמה שיותר זה הקסם הכי חשוב לבליידר בשביל PVM
קסם שלישי: לא נוגעים! קסם מיותר שלא עושה שום דבר!!
קסם רביעי: מעלים כמה שיותר [מאוד שימושי ברמות גבוהות!!! – מנסיון]
קסם חמישי: כמה שיותר! זה קסם ההפלה שדברתי עליו!
קסם שישי: כמה שיותר: זה הקסם שאחרי שמפילים אז דוקרים!
קסם שביעי: לשים אחד בספר הראשון ואחד בספר השני [כשיפתח...] זה קסם שמשמש ל HUNTER..
קסם שמיני/ פאסיב: כמה שיותר!

בעץ האש:
קסם ראשון: כמה שיותר [שם נרדף לקסם זה הוא IMBUE.. וככה גם לכל סקיל ראשון בפורס.באש/חשמל או קרח.]
קסם שני: כמה שיותר!
קסם שלישי: כמה שיותר!
קסם רביעי: כמה שיותר!
קסם חמישי: לא לגעת!
קסם שישי: לא לגעת
קסם שביעי/פאסיב: כמה שיותר

GLAVIE/גלווי:
הגלוויאר היא דמות עוצמתית! שגם מאוד טובה ל PVP וגם ל PVM מפאת העובדה שה DMG שלה הוא עוצמתי פשוט ברמות גבוהות!!. אין הרבה מה להוסיף כיוון שכבר רשמתי את היתרונות של ה STR בבליידר.. מומלץ שה-Force שלכם יהיה או אש או חשמל, אז הנה:
בעץ הגלווי- HUSKAL:
קסם ראשון: לשים רק אחד בשביל הרמות הראשונות
קסם שני: לא לגעת
קסם שלישי:לא לגעת
קסם רביעי:כמה שיותר!!
קסם חמישי: כמה שיותר!!!
קסם שישי: כמה שיותר!!
קסם שביעי: כמה שיותר!!
קסם שמיני/ פאסיב: כמה שיותר!!! קסם זה מעלה את החיים שלכם וזה פשוט תותח!
בעץ האש: בדיוק כמו בליידר.
בעץ החשמל:
קסם ראשון: כמה שיותר
קסם שני: לבחירתכם [לא חייבים]
קסם שלישי: כמה שיותר [קסם ריצה! ממש חשוב בשביל להיות גנב לדוגמא או HUNTER]
קסם רביעי: לא לגעת!
קסם חמישי: כמה שיותר!
קסם שישי: לא לגעת!
קסם שביעי/פאסיב: כמה שיותר!
בעץ קשת (Pacheon):
למרות שמשתמשים בגלייבי ולא בקשת, יש אפשרות לעלות את הרמה בעץ הקשת ל10 ואז להשתמש בנשר הלבן (סקיל שלישי) ובפאסיב (קסם אחרון) בלבד. הסיבה היא שהם נותנים ATTACK RATING שמעלה את הנזק של ההתקפות. יכול מאוד לעוזר, מומלץ!
גלווי זה PURE STR ולכן אין הבדל בין ה IMBUES של אש וחשמל כל כך. אבל החשמל מוריד את ה PARRY RATIO של היריב ולכן גורם לDMG שלכם להיות יותר גבוה. ולכן אתם תהיו הרבה יותר חזקים! אפשרות הבחירה בין אש לחשמל היא בידיכם. רוב השחקנים בחרו באש, אבל שניהם טובים ולשניהם יש יתרונות וחסרונות. אז תבחרו!

בעץ קשת (Pacheon)
למרות שמשתמשים בגלייבי ולא בקשת, יש אפשרות לעלות את הרמה בעץ הקשת ל10 ואז להשתמש בנשר הלבן (סקיל שלישי) ובפאסיב (קסם אחרון) בלבד. הסיבה היא שהם נותנים ATTACK RATING שמעלה את הנזק של ההתקפות. יכול מאוד לעוזר, מומלץ!

BOW/קשת:
קשת זאת דמות שיש לה הרבה מאוד יתרונות ל PVM אבל ב PVP היא נחשב לגרועה ביותר. אז לשיקולכם.. כמו כן הקשת מעלה רק STR או רק INT! אני יביא את הבניה של האש למה הקרח לא טוב ברמות גבוהות כבר. אז עדיף אש.. אם אתם רוצים קרח אז פשוט מאוד.. לשים רק את הקסם הראשון השני ואת הפאסיב וזהו.. לשיקולכם
בעץ הקשת:
קסם ראשון: כמה שיותר!
קסם שני: כמה שיותר!
קסם שלישי: לעלות רק את הספרים הראשון והשלישי לא לגעת באמצעי
קסם רביעי: לא לגעת!
קסם חמישי: לשים רק אחד!
קסם שישי: כמה שיותר!
קסם שביעי: לא לגעת לדעתי! זה בזבוז SP קסם אולי חזק אבל לוקח המול זמן לעשות אותו עדיף לעלות את השישי ולא לגעת בזה!
קסם שמיני/ פאסיב: כמה שיותר!
בעץ האש:
קסם ראשון: כמה שיותר!
קסם שני: לא לגעת!
קסם שלישי: כמה שיותר!
קסם רביעי: כמה שיותר!!!
קסם שישי: לא לגעת!
קסם שביעי/פאסיב: כמה שיותר!

ניוקר /NUKER
טוב אחים ואחיות שלי אז בשעה טובה סיימנו את הבניות של ה STR והגענו לבניות של INT
אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה לעזעזל ניוקר? ניוק? אז בואו אני יסביר תבסיס!:
ניוק זה מילת כינוי לקסם האחד לפני הפאסיב באש, בקרח ובחשמל השמות של שלושת הניוקים הם:
בחשמל: Wolf's thunderbolt
באש: Flame wave-Arrow
בקרח: Snow storm-Ice shot
את הניוקים מקבלים ברמה 30

כמובן שככל שאתם עולים בספרים אז השם ישתנה לכל ספר יש שם אחר אבל אלו הם הספרים הראשונים של כל ניוק.
היתרונות של הקסמים האלו הם קודם כל הטווח הרחוק שלהם. והדבר החשוב ביותר הוא העוצמה שלהם! חשוב לציין כי הניוק של הקרח נחשב לחלש ביותר! ולכן אני גם לא יביא בניה של קרח כי זה פשוט לא טוב..! החשמל והאש הכי חזקים!
ניוקר משתמש בחרב ברמת העיקרון אבל אפשר [כמוני] לשלב ניוקר עם ספיר ואז מקבלים לוחם שהוא גם ניוקר וגם יש לו הרבה חיים בגלל הפאסיב של העץ של הספיר כמו שאתם יכולים לראות למעלה שרשמתי את זה. וגם יש לו את הסקילים של הספיר שמוסיפים עוד התקפות. וכם יותר עוצמה בגלל שלספיר יש יותר חוזק מחרב.:

PURE NUKER-חרב

בעץ החרב:
קסם ראשון: לשים 1 -כדיי להגיע לרמה 30
קסם שני: לשים 1 – כדיי להגיע לרמה 30
קסם שלישי: לא לגעת
קסם רביעי: לשים 1 – כדיי להגיע לרמה 30
קסם חמישי: את הקסם הזה שמים רק 1 ברמות האלה אבל ברמות 60+ מעלים כמה שיותר!!
קסם שישי: את הקסם הזה שמים רק 1 ברמות האלה אבל ברמות 60+ מעלים כמה שיותר!!
קסם שביעי: לא לגעת
קסם שמיני/ פאסיב: כמה שיותר.
בעצם צריכים תסקילים של החרב רק עד רמות 30 פשוט חייבים סקילים כדיי להגיע ל 30 אחרת זה יהיה ממש קשה להגיע לשם.. לאחר מכן שוב את הקסמים החמישי והשישי שמים ברמות 60+ כמה שיותר זה מאוד חשוב ל PVP///

בעץ האש:
קסם ראשון: כמה שרק יותר! ניוקר טוב זה ניוקר עם FIRE IMBUE
קסם שני: כמה שיותר
קסם רביעי: כמה שיותר
קסם שישי: זה הניוק של האש.. לשים כמה שרק אפשר. לא לגעת בספר השלישי! מיותר!!
קסם שביעי/פאסיב: לא לגעת!

בעץ החשמל:
קסם ראשון: לא לגעת
קסם שני: כמה שרק אפשר
קסם שלישי: כמה שרק אפשר
קסם רביעי: כמה שרק אפשר קסם מאוד מאוד חשוב לכל ניוקר!
קסם חמישי: לשים 1 או יותר לשיקולכם
קסם שישי: זה הניוק של החשמל. לשים כמה שרק יותר!
קסם שביעי/פאסיב: כמה שרק יותר!

ספיר ניוקר/SPEAR NUKER
SPEAR MAN טוב הוא HYBRID של 5:1 או 6:1 יענו על כל 5 או 6 נקודות שאתם מעלים ב-INT אתם מעלים נקודה אחת ב-STR... למרות שאפשר גם PURE INT פשוט יהיה פחות חיים ואתם תמותו ממש מהר... אז לשיקולכם. אני אישית מכיר כמה ספירמנים רמות 70 PURE INT ויש להם DMG עוצמתיייי פשוט!! אבל הם מתים מהר מאוד.. כי אין להם הרבה חיים וגם אין להם בלוקים כמו לניוקרים הרגילים.. ההצעה שלי זה להיות מרמה 1 HYBRID אתם תיהיו ממש טובים =]
בעץ הספיר:
קסם ראשון: לשים 1 בשביל הרמות הנמוכות
קסם שני: לא לגעת
קסם רביעי: כמה שרק יותר
קסם חמישי: כמה שרק יותר
קסם שישי: לא לגעת
קסם שביעי: לא לגעת
קסם שמיני/פאסיב: כמה שרק יותר [זה היתרון של הספירמן ניוקר! החיים/HP ]
מפה זה בדיוק כמו הניוקר הרגיל. יענו אותם קסמים באש ובחשמל!!! חוץ מהקסם השני באש.. [לא צריך אותו ממש בשביל הבילד הזה...]

באפים וקסמי עזר:

קסמים טובים שאפשר לשלב בכל בילד הם:
בקרח:

הקסם השני- מוסיף הגנה פיזית
הפאסיב- גם מוסיך הגנה פיזית

באש:
הקסם השני – טוב לכל בילד
קסם שלישי+פאסיב חשוב מאוד לגלוויאר אפילו שהוא צריך חשמל!
והרביעי - מוסיך הגנה נגד קסמים

בחשמל:
קסם שני – מחזק את ההתקפה הקסמית
קסם שלישי – חשוב מאוד לכל בילד!!!!! קסם נחוץ ברמוות מטורפות! בעיקר ל JOBING!
קסם חמישי+פאסיב- מוסיף ATTACK RATING / מורידים PARRY ליריב.! מאוד חשוב!

בספיר:
את הפאסיב! מוסיף חיים! טוב לכל בילד – דורש הרבה SP אבל!