1) כשאתם באים לפורום ומבקשים עצה למכשיר סלולרי כולשהוא, תשתדלו להימנע ממשהו בסגנון של "אני צריך פלאפון", או "אייפון שווה ? ", ולכו לכיוון של "אני צריך המלצה לפלאפון עם מצלמה טובה, MP3, עד 2000 שקל. כתיבה והבעה נכונה יעזרו לחברי הפורום לעזור לכם בבחירה הסופית.

2) הדבר הכי חשוב והראשון שיש לציין - תקציב ! אתם יכולים לרשום ולרצות את כול התכונות שבעולם, אם יש לכם תקציב של 1000 שקל, זה לא יעזור. התקציב שלכם למכשיר הוא הדבר הראשון שאתם צריכים לבדוק לפני הקנייה.

3) דרישות מהמכשיר הן הצעד הבא. מה אתם רוצים שיהיה לכם במכשיר ? נגן איכותי ? מצלמה ? WIFI ? פרטו את הדרישות שלכם מהמכשיר, מה אתם רוצים שיהיה או לא יהיה. זהו שלב חשוב מאוד כי אחרי הכול יש לו חלק מהתקציב. לא כדאי לקחת מכשיר רק על סמך יכולות שאתם לא בטוחים שתשתמשו בהן, כך אתם סתם תשלמו עוד כסף. מיותר למשל, לקנות מכשיר עם מצלמה טובה, כשאתם בכלל לא משתמשים במצלמה, ובכך גם לשלם יותר סתם.

4) קיבלתם עצות מחברי הפורום / חברים / משפחה ? עכשיו זהו שלב הבחירה. בחלק לא מבוטל מהפעמים תקבלו עצות לגבי מספר מכשירים שהכי יתאימו לצרכים שלכם, ומהם תבחרו בעצמכם את מה שהכי טוב. בשלב הזה חשוב לקחת בחשבון את העיצוב ועוביו של המכשיר, ואת נוחות השימוש בו. אל תשכחו שכשאתם קונים טלפון אתם מוציאים סכום מרובע ספרות וזהו לא סכום שהולך ברגל לרובנו, אתם תשתמשו במכשיר הזה בשנה הקרובה לפחות, וזה סיוט להשתמש במכשיר לא נוח. מה שמעביר אותי לשלב הבא -

5) החלטתם ? לכו לחברה שלכם / לחנות, ובקשו לשחק קצת עם המכשיר, או שבררו אצל מישהו מהחברים שלכם [למרות שעדיף מהחנות / חברה]. ייתכן מאוד שמצאתם את בכיר ליבכם, והוא לא נוח מספיק. הצעה שלי - ותרו עליו מיד אם זה המצב. זה לא משנה עד כמה שהמכשיר מתאים לכם מבחינת התכונות - אם הוא לא נוח, אם למשל הוא מכאיב כשלוחצים על הכפתורים, זה פשוט לא שווה את זה. קחו מכשיר אחר [בגלל זה גם יהיה חכם להגיע לחנות / חברה עם מספר רעיונות].

6) עדיף חנות פרטית או מהחברה הסלולרית שלכם ? כאן מדובר בכול אחד והעדפותיו. לכול אחד מהצדדים יש את הייתרונות והחסרונות שלו. בחנות אומנם המחיר יותר זול, אבל בחברה אתם מקבלים אחריות וביטוח, ותעריפים משתלמים בדרך כלל. כול אחד והבחירה שלו, כול אחד ומה שהוא מעדיף.

7) מזל טוב ! בחרתם, השוותם, בדקתם וקניתם, ויש לכם מכשיר סלולרי חדש. אם עברתם על השלבים האלו אני מאוד בטוח שאתם תהנו מהמכשיר, וטוב שכך - הוא יישאר אתכם לשנה הקרובה לפחות. אתם מוזמנים כמובן להעלות כאן תמונות של המכשיר שלכם, ולרשום התרשמויות וביקורות כמו שמספר משתמשים עושים מידי פעם.

קרדיט לGolzyMan3000 מפורום אחר.