Me-הפקודה הכי שימושית ומשפיעה בRP
Me היא בעצם פקודת ה'פעולה',לא כל כך פשוט להשתמש בה,על מנת להמנע מPowergaming,אתם לא יכולים לעשות.
Me Throwing Sam from the cliff./
התוצאה תהיה בעצם שלא נתתם לו הזדמנות בRolePlay.
לRP לא סתם קוראים 'משחק תפקידים',בRP הכל יכול לקרות,במידה והדמות של אותו אחד שברצנוכם להעיף,חזקה,בעלת אינסטניקטים וכד',יש לו הזדמנות להתחמק מהמכה שלכם.
לכן השתמשו ב-
Me Trying to throw Sam away from the cliff/.
כך שלשחקן השני יהיה חלק בסיטואציה-
-Me צריך להשמע כחוק,שימוש לא נכון בפקודה,או אי הקשבה לפקודה,יכולה לגרום לאזהרה,באן ובעיות לא רצויות אחרות.
דוגמאות לMe (מיותר אבל ביקשו ממני לפרסם.)
/me looks sad
/me is crying
/me looks happy
/me is looking at Sam (מסתכל על Sam)
/me is trying to pick the lock (מנסה לפרוץ את המנעול..שימושי אם אתם רוצים לגנוב רכב כשאין בו אף אחד..בינתיים כולם יותר מידי נובים אז לא יתנו לכם קיק אם אתם נכנסים לרכב בלי לעשות את זה)
/me hotwires the car
/me pulls out a paper
/me sits and eat popcorn
/me rolls down the window (מוריד את החלון למטה)
/me turns off the engine (מכבה את המנוע)
-למה הMe הוא כזה דבר חשוב?
אם נגיד שוטר תופס אתכם, אתם מרימים ידיים, הוא עומד מאחוריכם ועושה /me cuffs the suspect behind his back (כובל את החשוד מאחורי גבו),
ברגע שהוא עשה את זה,זה לא Powergame,כי הוא תפס אתכם כבר וכבל אתכם לכן אתם לא יכולים לעשות שום דבר בעניין,לכן לא תוכלו להתחיל לרוץ או לתקוף את השוטר-כי אין ביכולתכם.
למרות שטכנית אתם יכולים, אתם חייבים לא לעשות את זה כי אם אתם פתאום תברחו בריצה או תכנסו לרכב או תרביצו לשוטר, זה יחשב NON-RP (לא-RP) בגלל שבמציאות לא היתם יכולים לעשות את זה כאשר אתם כבולים,שלא תבינו לא נכון,אם במשחק המתכנתים יתכנתו את זה כך שברגע שהשוטר יקבול את החשוד,לא תוכלו לזוז ,אז לא תוכלו ורק ברגע שהוא ישחרר אתכם (רק על מנת שתעקבו אחריו לכן זה יהיה OOC) תוכלו ללכת אחריו אבל עדין ליהות כבולים IC ברגליים,כך שלא תוכלו לרוץ/לברוח מהר וזה יהיה ממש קל בשביל השוטר להמהם אתכם.
אם שוטר עושה לכם /me holds the suspect's hand and drags him (תופס את היד של החשוד ומושך אותו), אז כאשר הוא הולך, אתם חייבים ללכת אחריו, כאילו הוא באמת מושך אתכם, כמו במציאות שהיתם הולכים אחריו כי לא היתה לכם ברירה,לצערנו אין באמת אפשרות במשחק לגרור מישהו גם בניגוד לרצונו,לכן תצטרכו לשחק RolePlay וליהות מאוד עירניים לגבי הדבר,אני אישית אנסה ליהות שוטר בRP ואדאג לדברים האלה מאוד.
כך שאם פתאום תעצרו ותגידו "רגע" או תברחו, זה יהיה NON-RP וכתוצאה מכך אתם עלולים לקבל באן מן הקהילה,לכן חשוב לשים לב לדברים האלה!
אבל..אם נגיד אתה סתם הולך ברחוב ובא לך לך לתפוס מישהו ולגרור אותו, אסור לך פשוט לעשות /me holds Sam and drags him (מושך את סאם וגורר אותו) כי במציאות סאם יכול להתנגד, כי הוא הרי לא כבול באזיקים או קשור בחבל שהוא לא יכול לעשות כלום,אתם צריכים לתת לו זכות להשתתף בRolePlay,אחרת זה יקרה PowerGaming.
כנ''ל אם שוטר כותב את זה כאשר החשוד לא כבול באזיקים. לכן אמורים לעשות /me is trying to (מנסה..) ואותו בנאדם שעושים עליו את הפעולה יכול לכתוב /me resists (מתנגד),ככה שיהיה RolePlay בין שני הצדדים המשחקים.
אם אתה נכנס לרכב של מישהו, והנהג כותב למשל /me click on the button which locks the doors (לוחץ על כפתור שנועל את הדלתות), אז אסור לך פתאום לצאת מהרכב כמו שמציאות לא היתה יכול לעשות את זה כשהדלתות נעולות!
אותו דבר אם נגיד אתם מנסים להכנס לרכב של מישהו בזמן שהוא נוסע והוא נעל את החלונות והדלתות,זה יהיה NONRP להכנס לרכב ולסוע משם,במיוחד כל כך מהר,במציאות לוקח זמן להדליק את המנוע ולהעביר הילוך.
בRP כמעט הכל ואני מדגיש הכל צריך ליהות תחת הפקודה Me זו הפקודה הכי משפיעה והכי חשובה בשרת,כל פעולה שאתם עושים ולא יכולים להראות תשתמשו בזה.
מהדלקת מנוע ועד יציאה מרכב.
שוב-השתמשו בפקודה בחוכמה .
אם נגיד אתם רוצים לכתוב /me gives sam icecream, אתם צריכים להיות לידו ולא 10 מטר ממנו,במציאות לא תוכלו להעביר למישהו משהו או לקחת למישהו משהו כשהוא רחוק מכם.
ואל תעשו שוב PowerGaming בכך שתעשו /me takes Sam's wallet from his pocket
/me opens the wallet and find 2,000$
ותדרשו ממנו שיתן לכם 2,000$ כי זהNonrp ואתם לא נותנים לו הזדמנות להתנגד.
אתם לא חייבים לכתוב רק באנגלית, אלא גם בעיברית,רצוי באנגלית בגלל שהתכנות בנוי מאנגלית וכך שזה יהיה מותאם לשפה הבסיסית-אנגלית.
ספאם של הצ'אט (Chat Spam):
יש תופעה מאוד מפורסמת של ספאם של הצ'אט בהרבה שרתים.
אנשים כותבים את אותה הודעה כמה פעמים - פעמיים (במקרה הטוב), שלוש, ומעלה.
לדוגמא:
"מי עושה רישיונות??? פליזזזזזזזזזזזזזזז"
בדרך כלל אנשים עושים את זה בשביל 'להזכיר' לאנשים ברחוב משהו, או למשוך תשומת לב,או לפעמים סתם לעצבן.
למה ספאם זה לא טוב? כי אי אפשר לשחק RP ככה.
תחשבו שאנשים צריכים לעשות /me, ושכל אחד רוצה להגיד משהו, רוצה לנהל שיחה, ורוב האנשים מספימים את הצ'אט..
כל מי שיכתוב את אותה הודעה פעמיים יקבל קיק ובסופו של דבר אזהרה שלא נדבר על הרחקה מהקהילה.
Revenge Killing
כשאתה מת וחיי מחדש, אז מתרצים את זה בכך שכאילו נפצעת קשה, היתה בבית חולים ועכשיו חזרת שוב. כשאתה חוזר לשחק, אתה לא אמור לזכור שום דבר ממה שקרה לך בטווח הקצר האחרון.
אתם לא יכולים להתקשר למשטרה ולהגיד שמישהו הרג אתכם, כי אתם לא אמורים לזכור את זה, כי כאילו נהרגתם.
אותו הדבר זה אם הורגים אתכם, אסור לכם לבוא לאותו אדם אחר כך ולהרוג אותו. זה נקרא Revenge Kill, זה DMing, ואתם יכולים לקבל על זה קיק, אזהרה, באן.
ואם אתם פוגשים את הבנאדם שהרג אתכם, אסור לכם להגיד "למה ירית בי" "למה גנבת את הרכב" "למה קיללת" כי אתה לא אמור להכיר אותו,אתם מאבדים את הזכרון ובעקרון כל מה שידעתם-אבד.
MetaGaming
כשאתם הולכים ברחוב ורוצים לדבר עם מישהו זר, אסור לכם להגיד את השם שלו, למרות שהשם כתוב מעליו (הניק..) כמו שבמציאות לא היתם יודעים איך קוראים לו.
לכן, אתם צריכים להגיד "אדוני" או לשאול איך קוראים לו..אם נגיד הוא עושה עברה ואתם מדווחים במשטרה, אסור לכם להגיד את השם של מי שדיווח, כי זה NON-RP,אתם לא מכירים את הדמות שלו,את השם שלה בIC,כל מה שברשותכם (אותו אחד שיושב על הכסא ומשחק) זה הידע שהוא יודע מהOOC,וכידוע ערבוב IC וOOC זה MetaGaming.
אתם יכולים להגיד "מישהו עם חולצה אדומה ברכב Elegy אדום דורס אנשים" אבל לא את שמו.
כמובן שאם תראה את אותו בנאדם כמה פעמים, אתה יכול לקרוא לו בשמו (במידה ואתה יודע אותו) כי אתה ראית את הפרצוף שלו..
וגם שוטרים לא יכולים להעלות לכם את ה WantedLevel אם הם לא יודעים את השם שלכם.
אבל, אם נגיד שוטר עושה לכם CUFF בצורה חוקית, וגורר אתכם בצורה חוקית, והכל ב RP חוקי, ואתם עושים NON-RP כמו לברוח כשאתם כבולים וכו', אז מותר לו להעלות לכם את הWANTEDLEVEL אפילו אם הוא לא אמור לדעת את שמכם (כלומר, להשתמש ב NON-RP כדי לגבור על NON-RPr,לפעמים צריך לאכוף את חוקי הRP ולמנוע מהNONRP להשתלט על השרת).
שוטרים לא יכולים לשים לך Wanted Level או לשלוח אתכם לכלא מרחוק סתם ככה אם אין לכם עבר פלילי/ביקור קודם בתחנת המשטרה,הם יצטרכו לחפש עליכם פרטים עד אותו רגע אחרון שהם ימצאו אתכם,בלי לערבב OOC וIC,זה קשה אבל אתם תתגברו על זה,לכן אתם לא תתחילו לדבר עם אנשים ולהגיד להם את השם שלהם כי הוא מופיע מעל ראשם,לא תשתמשו במידע OOC לגבי IC.
מישהו אמר לכם שמתבצע שוד/שהורגים חבר שלכם בPM ואומר לכם מיקום,שעה וכד'? אל תלכו!
ברגע שאתם עושים את זה,גם אתם נחשבים כפורי חוק ועלולים להענש בחומרה.
PM הינו צ'אט OOC ולכן אין סיבה שתפעלו על פי מידע שנאמר לכם בצ'אט OOC,או בכל מידע OOC אחר.
לסיכום-חוקי השרת.
1. אסור להשתמש בצי'טים או לנצל באגים במשחק.
2.אסור לעשות Drive-By בתור הנהג (אלא רק בתור הנוסע שליד הנהג). זה לא תקף לשוטרים.
3.אסור לקלל אנשים (אפשר את הדמות שהם משחקים, אך לא אותם) או להטריד אותם ב Pm
4.אסור להציף את הצ'אט (הצפה = כתיבת אותה הודעה מספר פעמים) הן IC והן OOC.
5.חייבים לשחק Roleplay כל הזמן. (משמע כאילו אתם נמצאים בעולם אמיתי ואלו חיים אמיתיים של הדמות שלכם),RolePlay זה הכל בשרת.
6.אסור לעשות Deathmatch - כלומר, הריגת בן אדם ללא סיבה. לדוגמא, סתם ללכת ברחוב, לראות מישהו זר ולהרוג אותו.
7.אסור לעשות Revenge Killing - הריגת נקמה - הריגת בן אדם מהסיבה שהוא הרג אותך כבר קודם. (כשאתם מתים, אינכם אמורים לזכור איך נהרגתם, אז אסור לרוץ להרוג את זה שהרג אתכם)
8.אסור לעשות Powergaming - כלומר הגזמת ה RP לטובתכם האישית - לדוגמא, לעמוד מול שוטר שמכוון עליכם נשק ולעשות "/me קושר את הידיים של השוטר",או במילים אחרות לא לתת לשחקן השני הזדמנות לעשות RolePlay.
9.אסור לעשות Megagaming - כלומר השתמשות בידע של OOC (מחוץ לדמות) ל IC (בתוך הדמות), לדוגמא "אני יודע את השם שלך כי הוא נמצא לך מעל הראש".
10.אסור לכתוב מודעות לא מציאותיות (/ad), כלומר שימוש בפרסומות אסורות כמו "צריך רובים? תתקשר אליי!".
11.אסור לכתוב OOC בתוך IC - כלומר דברים שקשורים למחוץ לדמות או שלא קיימים במציאות של הדמות. לדוגמא, "אדמין", "הוא הרג אותי מקודם", "קיבלתי באן\קיק". בנוסף, ה IC זה רק לדברים שהדמות יכולה לדבר, אז אסור לעשות סמיילים כגון "xD" או מילים מקוצרות כמו w8.
12.אסור לכתוב IC בתוך OOC - כלומר לכתוב בצ'אט של ה OOC דברים שקשורים ל IC כמו "אני צריך רישיונות. מי מורה לנהיגה?", "אני תקוע ב Blue Berry. מי יכול להסיע אותי?".
13.כל השמות צריכים להיות בפורמט של Firstname_Lastname (שם פרטי_שם משפחה), ואסור לכלול שמות לא אמיתיים או שמות של סלבריטיים כמו Kaki_Pipi או Harel_Moyal
*הערה:חלק מהמידע נוסח ע"י חבר שלי שכרגע בצבא אך הוא יגיע לקהילה ברגע שהוא יהיה פנוי,לכן אני מודה לו.
אגב,אני יודע שאני ממשיך לחפור כמעט על אותם דברים לגבי אותם דברים בRP,אבל תבינו שזה רק לטובתכם,אני בטוח כמעט ב90 אחוז שבכל מדריך של כל אחד מהקהילה אתם לומדים משהו חדש.
קרדיט ל-The.Devils.Rejects
מפורום אחר(לא רשמתי כלום חוץ משתי השורות האלה)